ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 1740-1918
Αυτοκρατορίες, έθνη και εκσυγχρονισμός
ISBN 9789604586998

Έτος έκδοσης 2016
Σελίδες: 384
Τιμή:  21.00 €  

Μόνιμη διεύθυνση αυτής της σελίδας:
https://www.epikentro.gr/index.php?isbn=9789604586998

Κωδικός στο σύστημα ΕΥΔΟΞΟΣ: 59375250

ARMOUR IAN
Μετάφραση - Επιμέλεια: Δημήτρης Σταματόπουλος

Περιεχόμενα
Πρόλογος
Εισαγωγή

Έγραψαν για το βιβλίο:
Ιστοσελίδα akamas.wordpress, 30-12-2016 Δείτε την πρωτότυπη δημοσίευση
Εφημερίδα "ΗΜΕΡΗΣΙΑ", 05-01-2017

Μία εμπεριστατωμένη και έγκυρη ανάλυση της Ανατολικής Ευρώπης κατά τη διάρκεια μιας ταραχώδους περιόδου που τελείωσε με τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Ian Armour επικεντρώνει σε τρεις μεγάλες θεματικές που καθόρισαν τη μοίρα της Ανατολικής Ευρώπης στους νεότερος χρόνους – αυτοκρατορία, εθνική ταυτότητα και εκσυγχρονισμός – ενώ χρονολογικά την ανάδυση της περιοχής ως διακριτής έννοιας του χώρου. Καλύπτει την ιστορία της Αψβουργικής, της Οθωμανικής, της Γερμανικής και της Ρωσικής Αυτοκρατορίας που υπήρξαν οι βασικοί ανταγωνιστές για κυριαρχία πάνω στην περιοχή.

Σε αυτή τη συναρπαστική νέα έκδοση, ο Armour ενσωματώνει τα αποτελέσματα των πρόσφατων ερευνών πάνω στη φύση και τις απαρχές του εθνικισμού και των προσπαθειών των υπερεθνικών αυτών κρατών να εξασφαλίσουν την αφοσίωση στις δυναστείες και να δημιουργήσουν νέες προσλήψεις της αυτοκρατορίας. Εξετάζει τις σπουδαίες προσωπικότητες και τις κυβερνήσεις, αναλύει τα σημαντικά γεγονότα και συζητά τις κοιονωνικοοικονομικές και πολιτισμικές εξελίξεις, που είναι κρίσιμες για την σφαιρική κατανόηση της περιοχής κατά την περίοδο αυτή.

Ο Ian Armour είναι επίκουρος καθηγητής Ιστορίας στο πανεπιστήμιο του Grant MacEwan στο Έντμοντον του Καναδά. Ο Δημήτρης Σταματόπουλος είναι αναπληρωτής καθηγητής στο τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας.

 
-- Επιστροφή στον κατάλογο των βιβλίων --