ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ, ΔΙΚΑΙΟ, ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ, ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΣΦΑΞΕ ΜΕ ΑΓΑ ΜΟΥ ΝΑ ΑΓΙΑΣΩ
Ισλαμικό κράτος, Ευρωπαϊκή Ασφάλεια και Ελλάδα
ISBN 9789604587117

Έτος έκδοσης 2016
Σελίδες: 224
Τιμή:  10.00 €  
eBOOK: 5.99 €  

Μόνιμη διεύθυνση αυτής της σελίδας:
https://www.epikentro.gr/index.php?isbn=9789604587117

Κωδικός στο σύστημα ΕΥΔΟΞΟΣ: 68389062

ΚΑΡΑΤΡΑΝΤΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ
Πρόλογος: Π.Κ. Ιωακειμίδης

Περιεχόμενα
Πρόλογος Π.Κ. Ιωακειμίδη
Εισαγωγή O. Ramadan
Εισαγωγή

Έγραψαν για το βιβλίο:
Εφημερίδα Καθημερινή, 09-07-2017 Δείτε την πρωτότυπη δημοσίευση
Εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", 27-05-2017
Εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ", 11-06-2017

Πώς από τον κλειστό πυρήνα των συνεργατών του Bin Laden και της Al Qaeda φτάσαμε στις δεκάδες χιλιάδες «αλλοδαπούς» μαχητές της ISIS; Οι Ευρωπαίοι που αφήνουν τα σπίτια και τις οικογένειές τους για να προσχωρήσουν στις τάξεις των τρομοκρατών στη Συρία και στο Ιράκ είναι μη ενσωματωμένοι και κοινωνικά αποκλεισμένοι; Η αποτυχία της πολυπολιτισμικότητας δημιούργησε τον ισλαμιστικό φονταμενταλισμό; Η δημιουργία τζαμιού στην Ελλάδα θα προσελκύσει μαζικά κύματα ισλαμιστών τρομοκρατών; Οι παραδοσιακές σχέσεις της Ελλάδας με τις αραβικές χώρες μάς προστατεύουν από ενδεχόμενη επίθεση της ISIS; Σκοπεύει η ISIS να επεκτείνει το «Χαλιφάτο» και στην Ελλάδα; Είναι οι πρόσφυγες τρομοκράτες; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που προσπαθεί να απαντήσει ή και να αποδoμήσει το βιβλίο Σφάξε με Αγά μου να Αγιάσω.

«Χωρίς καμιά διάθεση υπερβολής, ο σύντομος αυτός τόμος σχετικά με το φαινόμενο του Ισλαμικού Κράτους (Islamic State – IS) και των επιπτώσεών του στην Ευρωπαϊκή Ασφάλεια και την Ελλάδα, αποτελεί μια πραγματικά πολύτιμη συμβολή για την κατανόηση μιας από τις ισχυρότερες και πλέον επικίνδυνες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα η Ευρώπη γενικότερα και η Ελλάδα». (Από τον πρόλογο του Π.Κ. Ιωακειμίδη)

«Το νέο βιβλίο του συνεργάτη μας Τριαντάφυλλου Καρατράντου για το Ισλαμικό Κράτος, την ευρωπαϊκή ασφάλεια και την Ελλάδα από την οπτική της ριζοσπαστικοποίησης είναι μια σημαντική και καινοτομική προσέγγιση, συνιστώντας μια σημαντική συνεισφορά στον τομέα της έρευνας». (Από το εισαγωγικό σημείωμα του Omar Ramadan)

Ο Τριαντάφυλλος Καρατράντος γεννήθηκε το 1982 και κατάγεται από την Αταλάντη Φθιώτιδας. Είναι διεθνολόγος με ειδικότητα στα ζητήματα ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής. Είναι υποψήφιος διδάκτορας σε θέματα νέων και ασύμμετρων απειλών και Ευρωπαϊκής Ασφάλειας και έχει σπουδάσει διεθνείς σχέσεις και ευρωπαϊκές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο του Trier. Από το 2012 είναι Καθηγητής στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας στις θεματικές Μετανάστευση και Ασφάλεια, Διαπολιτισμική Αστυνόμευση, Ριζοσπαστικοποίηση και Κοινοτική Αστυνόμευση. Είναι επιστημονικός συνεργάτης του ΚΕ.ΜΕ.Α. και από το 2005 που κέρδισε την πρώτη του χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Νεολαία ασχολείται με τις ευρωπαϊκές και εθνικές χρηματοδοτήσεις ερευνητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Είναι κάτοχος πτυχίου δημοσιογραφίας και επικοινωνίας και πτυχίου Αρμονίας. Είναι Μέλος της ομάδας Εργασίας RAN-LOCAL για τον ρόλο των τοπικών κοινωνιών και των φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης για την πρόληψη της ριζοσπαστικοποίησης και του εξτρεμισμού και πιστοποιημένος εκπαιδευτής σε θέματα ριζοσπαστικοποίησης από το Κέντρο Αριστείας του Δικτύου RAN της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Είναι μέλος της Society for Terrorism Research. Τα τελευταία χρόνια εστιάζει στα εκπαιδευτικά προγράμματα για τους επαγγελματίες πρώτης γραμμής και επιβολής του νόμου. Αρθρογραφεί τακτικά στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ και είναι μέλος της Συντακτικής Επιτροπής της περιοδικής επιθεώρησης The Books’ Journal. Έχει συμμετάσχει σε σειρά συνεδρίων, ημερίδων, ομάδων εργασίας και σχολείων σε θέματα ασφάλειας, και έχει πραγματοποιήσει ομιλίες και παρουσιάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά έντυπα. Από τις Εκδόσεις Επίκεντρο κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο του Πριν το Μνημόνιο δεν Έβλεπες (2013).

 
-- Επιστροφή στον κατάλογο των βιβλίων --