ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ

ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ;
Η πολιτική οικονομία των μεταρρυθμίσεων
ISBN 9789604586561

Έτος έκδοσης 2016
Σελίδες: 160
Τιμή:  9.00 €  
eBOOK: 5.99 €  

Μόνιμη διεύθυνση αυτής της σελίδας:
https://www.epikentro.gr/index.php?isbn=9789604586561

Κωδικός στο σύστημα ΕΥΔΟΞΟΣ: 59372166

ΣΚΑΛΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Περιεχόμενα
Εισαγωγή

Έγραψαν για το βιβλίο:
ΠΕριοδικό "KLIK", 18.04.2016 Δείτε την πρωτότυπη δημοσίευση
Εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ", 17-05-2016 Δείτε την πρωτότυπη δημοσίευση
Εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", 21-05-2016 Δείτε την πρωτότυπη δημοσίευση
Περιοδικό "the books' journal", Ιούνιος 2016
Εφημρίδα "Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", 12-06-2016 Δείτε την πρωτότυπη δημοσίευση
Ιστοσελίδα Athens Voice, 13-07-2016 Δείτε την πρωτότυπη δημοσίευση
Ιστοσελίδα Protagon, 14-07-2016 Δείτε την πρωτότυπη δημοσίευση
Εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ", 14-05-2017 Δείτε την πρωτότυπη δημοσίευση
Οικονομική Επιθεώρηση, Απρίλιος 2018

Η Ελλάδα καλείται να εφαρμόσει μια φιλόδοξη δέσμη διαρθρωτικών αλλαγών με στόχο τον ριζικό μετασχηματισμό της οικονομίας της, που θα της επιτρέψει να απεγκλωβιστεί από το πολύχρονο βαθύ τέλμα όπου βρίσκεται. Μέσα από την επισκόπηση των κύριων υποθέσεων της πολιτικής οικονομίας των μεταρρυθμίσεων επιχειρούμε μια προσέγγιση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της ελληνικής περίπτωσης προκειμένου να απαντηθεί το (σχεδόν υπαρξιακό) ερώτημα: Μπορούμε και με ποιους τρόπους να υπερβούμε τις ακαμψίες της «μπλοκαρισμένης κοινωνίας»;

Ο Δημήτρης Σκάλκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες καιΔιεθνείςΣπουδές στο Πάντειο πανεπιστήμιο. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στις Διεθνείς Σχέσειςστο βρετανικό πανεπιστήμιο του Κεντ. Είναι υποψήφιος διδάκτοραςΟικονομικών Επιστημών του πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Δραστηριοποιείται επαγγελματικά στη διαχείριση των ευρωπαϊκών διαρθρωτικών και επενδυτικών ταμείων. Έχει διατελέσει ειδικός σύμβουλος στα Υπουργεία ΥΠΕΧΩΔΕ, Γεωργίας, Ανάπτυξης &Ανταγωνιστικότητας. Συνέγραψε τα βιβλία Φιλελεύθερη σοσιαλδημοκρατία (με τον Τάκη Μίχα, εκδόσεις Ελάτη, 2005) και Αλήθειες για το φιλελευθερισμό (εκδόσεις Κριτική, 2008). Είναι μέλος της γραμματείας σύνταξης της επιθεώρησης TheBooks’ Journal.


ΣΚΑΛΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Ο Δημήτρης Σκάλκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Αποφοίτησε από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου και στην συνέχεια απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στις Διεθνείς Σχέσεις από το βρετανικό Πανεπιστήμιο του Κεντ. Σήμερα είναι υπ. διδάκτορας θεσμικών οικονομικών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Έχει συγγράψει τέσσερα βιβλία πολιτικής θεωρίας, οικονομικών μεταρρυθμίσεων και περιφερειακής ανάπτυξης. Έχει δημοσιεύσει μελέτες σε ακαδημαϊκές επιθεωρήσεις, έχει συμμετάσχει σε συλλογικούς τόμους και ως εισηγητής σε επιστημονικά συνέδρια. Αρθρογραφεί τακτικά στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο. Από το 2004 ασχολείται επαγγελματικά με τη διαχείριση των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων ως στέλεχος της ΜΟΔ Α.Ε. Έχει διατελέσει ειδικός σύμβουλος στα υπουργεία ΠΕΧΩΔΕ, Γεωργίας και Οικονομίας και Ανάπτυξης. Είναι σύμβουλος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας σε θέματα οικονομικών της ανάπτυξης. Επίσης είναι μέλος της Ομάδας Δράσης της Νέας Δημοκρατίας για την άρση εμποδίων στην επιχειρηματικότητα, την προσέλκυση επενδύσεων και την προώθηση της εξωστρέφειας των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.
 
-- Επιστροφή στον κατάλογο των βιβλίων --