ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ - ΠΟΙΗΣΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΟΥ ΟΛΑ ΑΛΛΑΞΑΝ
Μέρες του 74
ISBN 9789604586592

Έτος έκδοσης 2016
Σελίδες: 216
Τιμή:  11.00 €  
eBOOK: 6.99 €  

Μόνιμη διεύθυνση αυτής της σελίδας:
https://www.epikentro.gr/index.php?isbn=9789604586592

ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Περιεχόμενα
Πρόλογος

Έγραψαν για το βιβλίο:
Εφημερίδα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", 13.05.2016
Εφημερίδα FREE SUNDAY, Ιούνιος 2016
Περιοδικό "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ", Ιούνιος 2016
Ιστοσελίδα Protagon. 22-09-2016 Δείτε την πρωτότυπη δημοσίευση
"Οικονομική Επιθεώρηση", Αύγουστος 2018

Περίμενα λίγο. Αποφάσισα να κατέβω. Όταν στάθηκα στην πόρτα της καμαρούλας, είδα τον πατέρα μου να έχει αγκαλιάσει το κεφάλι του κυρ Αντώνη και να κλαίει βουβά, στεγνά. Κάτι του ψιθύριζε. Νομίζω του ’λεγε πολλές φορές «για ποιους, Αντώνη μου; Για ποιους; Για τους Βλαντάδες;» Κάποια στιγμή τον άφησε ήρεμα και γύρισε προς την πόρτα. Με προσπέρασε και βγήκε έξω στον καθαρό, κάπως κρύο αέρα της αυλής. Μόλις πάτησε το πρώτο σκαλί της σιδερένιας στριφογυριστής σκάλας, γύρισε και με κάρφωσε με το βλέμμα. «Αν μπλέξεις με την πολιτική, θα σε γδάρω ζωντανό», είπε και μ’ άφησε να τον ακολουθήσω σιωπηλά, από κάποια απόσταση ασφαλείας. Μετά έμεινα στο σαλόνι. Ακουγόντουσαν σούρτα φέρτα στην αυλή, αλλά εγώ δεν κοίταζα. Κάποια στιγμή άκουσα την αδελφή του που ήλθε νυχτιάτικα, μαζί με κάτι ανδρικές φωνές, τον πήρανε, πρέπει να τρακάρανε λίγο στη στενή εξώπορτα, «για όνομα του Θεού, λίγο σεβασμό», κλαψούρισε η αδελφή του κυρ Αντώνη, ο πατέρας μου κατέβηκε βιαστικά και την πρόλαβε μπροστά στις ελιές του πεζοδρομίου μας, της ψιθύρισε κάτι και γύρισε αμίλητος. Στο μεταξύ είχε γυρίσει ο Γιάννης, τον ρώτησα ποιοι είναι οι Βλαντάδες, πού να ξέρει αυτός, σκέφθηκα να ρωτήσω τον πατέρα μου αλλά άσε, δε μιλιότανε, είπα θα τον ρωτήσω άλλη φορά, ποτέ δε ξαναβρήκα την ευκαιρία, έμαθα μόνος μου αργότερα – μα καλά, για τους Γούσηδες και τους Βλαντάδες χαράμισε τη ζωή του ο κυρ Οικονομίδης;

Έζησε τα πρώτα 17 χρόνια της ζωής του στην Αθήνα. Από το '79 ζει στη Θεσσαλονίκη, όπου σπούδασε Φυσική και ήταν ενεργός στο φοιτητικό κίνημα. Έγραψε πέντε θεατρικά έργα και το παρόν βιβλίο.

14 χρόνια ασχολήθηκε με τη διδασκαλία της Φυσικής ενώ παράλληλα δημοσιογραφούσε, 3 χρόνια ήταν Γενικός Διευθυντής της ΕΡΤ3, από το 2004 ασχολείται με τον τομέα των ερευνών και της επικοινωνίας.

Έχει δύο παιδιά , τον Ιάσονα και την Αριάδνη , παντρεμένος με τη Μαρία Μπελιβάνη.

 
-- Επιστροφή στον κατάλογο των βιβλίων --