ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ

ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ "ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ"
ISBN 9789604586431

Έτος έκδοσης 2016
Σελίδες: 200
Τιμή:  11.00 €  
eBOOK: 6.99 €  

Μόνιμη διεύθυνση αυτής της σελίδας:
https://www.epikentro.gr/index.php?isbn=9789604586431

ΔΟΪΚΟΣ ΝΙΚΟΣ

Περιεχόμενα
Πρόλογος

Έγραψαν για το βιβλίο:
Περιοδικό "HOT DOC", 17-03-2016

Ο Νίκος Δόϊκος διερευνά στα δοκίμιά του τα προβλήματα μετάβασης σε μια κοινωνιοκεντρική οργάνωση της πολιτικής και οικονομικής ζωής. Εντρυφεί σε μερικά δύσβατα και δύσκολα προβλήματα των καιρών, αναλύοντας την θέση της Αριστεράς στο νέο τοπίο των πολιτικοοικονομικών εξελίξεων. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην πρόλογό του ο συγγραφέας, «πού να περισσέψει κατανόηση για κείνες τις αυτοαποκαλούμενες «αριστερές» πολιτικές δυνάμεις των οποίων η πολιτική πράξη, συμπεριφορά, ύφος, ήθος, παρουσία έχουν τόση σχέση με Αριστερά όση έχει η Τράπεζα του Βατικανού με την Επί του Όρους Ομιλία». Με τα κείμενά του προβάλλει τους άξονες των προβλημάτων, έτσι ώστε να λειτουργήσουν μάλλον ως ερεθίσματα συσπειρώσεων παρά ως ακαδημαϊκά θέσφατα.

Μαζί τους, κάποια από τα σκίτσα του συγγραφέα, τα «σκίτσα της φυλακής» όπως ο ίδιος τα αποκαλεί, δουλεμένα κατά την περίοδο της κράτησής του στη Δικτατορία.

Ο Νίκος Δόϊκος γεννήθηκε στην Καστοριά. Είναι αρχιτέκτονας-πολεοδόμος. Σπούδασε κοινωνιολογία, πολιτική οικονομία και αρχιτεκτονική στη Νέα Υόρκη και στη Θεσσαλονίκη. Στέλεχος του αντιδικτατορικού φοιτητικού κινήματος της Θεσσαλονίκης συνελήφθη και αργότερα, κατά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, βασανίστηκε. Μελέτες και μονογραφίες του έχουν εκδοθεί από Ευρωπαϊκούς οργανισμούς και δημοσιεύθηκαν στον εβδομαδιαίο και περιοδικό Τύπο.

Από τις εκδόσεις Επίκεντρο κυκλοφορεί το βιβλίο του «Ο Ανάριθμος Δρόμος» (2009).

 
-- Επιστροφή στον κατάλογο των βιβλίων --