ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ή ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ
Η Ευρώπη σε κρίση. Τόμος Α
ISBN 9789604585601

Έτος έκδοσης 2014
Σελίδες: 240
Τιμή:  14.93 €  
eBOOK: 8.99 €  

Μόνιμη διεύθυνση αυτής της σελίδας:
https://www.epikentro.gr/index.php?isbn=9789604585601

Κωδικός στο σύστημα ΕΥΔΟΞΟΣ: 50657028

ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
Εισαγωγή στην ελληνική έκδοση: Γιώργος Β. Ριτζούλης

Περιεχόμενα
Εισαγωγή στην ελληνική έκδοση
Σημείωμα του Γερμανού Εκδότη

Έγραψαν για το βιβλίο:
Περιοδικό "ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ", τχ.79, 2019

Η συγκεντρωτική έκδοση της αρθρογραφίας στο γερμανικό περιοδικό Blätter für deutsche und internationale Politik για την κρίση στη ζώνη του ευρώ και στην ΕΕ είναι μια περιεκτική παρουσίαση του θέματος: πολυπρισματική, διεπιστημονική, ενημερωτική για το ευρύτερο κοινό, πέραν των «ειδικών» της πολιτικής και της οικονομίας. Η πολύπλευρη οπτική γωνία πολλών γνωστών συγγραφέων συμβάλλει στο δύσκολο εγχείρημα να γίνει η συνολική εικόνα της κρίσης πιο ευκρινής και συνεκτική.

«Η καθήλωση μπορεί να ξεπεραστεί μόνον αν τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα συνεργαστούν, παραμερίζοντας τα σύνορα των χωρών τους, με καμπάνιες εναντίον της παραποίησης που μετατρέπει τα κοινωνικά ζητήματα σε εθνικά.

Αντί να στήνουν λάθος μέτωπα κατά μήκος των εθνικών συνόρων, καθήκον των κομμάτων είναι να διακρίνουν τις κοινωνικές ομάδες που βγήκαν χαμένες ή κερδισμένες από τη διαχείριση της κρίσης, άλλες λίγο, άλλες πολύ περισσότερο, ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους».

(Γιούργκεν Χάμπερμας, «Δημοκρατία ή καπιταλισμός; Από την δυστυχία του εθνικο-κρατικού κατακερματισμού σε μια ενοποιημένη καπιταλιστική παγκόσμια κοινωνία»)

 
-- Επιστροφή στον κατάλογο των βιβλίων --