ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΘΕΜΑΤΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ, ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ

ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ
ISBN 9789604583690

Έτος έκδοσης 2014
Σελίδες: 536
Τιμή:  28.86 €  
eBOOK: 16.99 €  

Μόνιμη διεύθυνση αυτής της σελίδας:
https://www.epikentro.gr/index.php?isbn=9789604583690

(Επ.) BARNES COLIN
BARTON LEN
OLIVER MICHAEL

Περιεχόμενα
Πρόλογος ελληνικής έκδοσης

Έγραψαν για το βιβλίο:
Περιοδικό "ΛΟΙΠΟΝ", 22-05-2014

Το παρόν συλλογικό έργο παρέχει μια νέα και καινοτομική επισκόπηση των κρίσιμων ζητημάτων και των συζητήσεων εντός του πεδίου των σπουδών για την αναπηρία. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών παρατηρείται μια άνευ προηγουμένου έκρηξη του ενδιαφέροντος για το γενικότερο πεδίο της αναπηρίας και των σχετικών σπουδών μεταξύ ακαδημαϊκών και ερευνητών σε πανεπιστήμια και κολέγια σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτό έχει επιφέρει τη δημιουργία ενός ταχέως επεκτεινόμενου βιβλιογραφικού όγκου υπό το πρίσμα διαφόρων επιστημονικών τομέων, όπως των πολιτισμικών σπουδών, των αναπτυξιακών σπουδών, της γεωγραφίας, της ιστορίας, της φιλοσοφίας, της κοινωνικής πολιτικής, της κοινωνικής ψυχολογίας και της κοινωνιολογίας. Το βιβλίο Οι Σπουδές για την Αναπηρία Σήμερα προσφέρει μια ανεκτίμητη εισαγωγή στους νεοαναδυόμενους επιστημονικούς διαλόγους και στις επιστημονικές αντιπαραθέσεις, καθώς και μια γενική επισκόπηση αυτού του σημαντικού ερευνητικού πεδίου.

Η έμφαση που δίνεται στο παρόν συλλογικό έργο είναι πρωτίστως κοινωνιολογική και, παρότι οι συγγραφείς επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στις καινοτομίες και στην προώθηση των υπαρχουσών θεωριών, τα επιχειρήματα που παρουσιάζονται σε αυτό το βιβλίο έχουν σημαντικές δυνατότητες εφαρμογής σε επίπεδο πολιτικής και σχεδιασμού πολιτικών για την αναπηρία. Τα επιχειρήματα αυτά αναπτύσσονται υπό το πρίσμα της ενεργούς ενασχόλησης και της ακτιβιστικής δράσης τόσο διακεκριμένων ειδικών όσο και νεοεισερχομένων στο πεδίο αυτών των σπουδών. Μεταξύ των θεμάτων που καλύπτονται περιλαμβάνονται: η ιστορία της ανάπτυξης των σπουδών για την αναπηρία στη Βρετανία και την Αμερική· οι κεντρικές ιδέες, τα ζητήματα και οι στοχαστές· ο ρόλος του σώματος· οι διαχωρισμοί και οι ιεραρχίες· η ιστορία, η εξουσία και η ταυτότητα· η εργασία, η πολιτική και το αναπηρικό κίνημα· η παγκοσμιοποίηση, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η έρευνα και ο ρόλος της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Το ανά χείρας βιβλίο θα αποτελέσει ένα αναπόσπαστο εγχειρίδιο των σπουδών για την αναπηρία για τους φοιτητές, αλλά θα αποδειχθεί επίσης ανεκτίμητης αξίας και για τους ειδικούς επιστήμονες, για πολλούς ερευνητές, σχεδιαστές πολιτικής, επαγγελματίες, για τον κάθε ανάπηρο και μη ανάπηρο πολίτη που ενδιαφέρεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το θέμα της αναπηρίας.

Ο Colin Barnes είναι καθηγητής στον Τομέα «Σπουδές για την Αναπηρία» στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου του Leeds· ο Mike Oliver είναι καθηγητής στον Τομέα «Σπουδές για την Αναπηρία» στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Greenwich και ο Len Barton είναι καθηγητής με αντικείμενο «Παιδαγωγική της Ένταξης» στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.

 
-- Επιστροφή στον κατάλογο των βιβλίων --