ΔΟΚΙΜΙΑ-ΜΕΛΕΤΕΣ

Η ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ
ISBN 9789604584758

Έτος έκδοσης 2014
Σελίδες: 344
Τιμή:  18.91 €  
eBOOK: 11.49 €  

Μόνιμη διεύθυνση αυτής της σελίδας:
https://www.epikentro.gr/index.php?isbn=9789604584758

Κωδικός στο σύστημα ΕΥΔΟΞΟΣ: 41955419

ΔΑΜΑΣΚΗΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Περιεχόμενα
Εισαγωγή

Το βιβλίο πραγματεύεται την ερευνητική πρόταση, ένα σχέδιο έρευνας που κατατίθεται πριν την εκπόνηση μεταπτυχιακής και διδακτορικής έρευνας. Αν και η ερευνητική πρόταση είναι μια υποχρέωση του ερευνητή, δεν έχει τύχει της δέουσας προσοχής από την ακαδημαϊκή κοινότητα ως μια συστηματική και αναγκαία διαδικασία. Η ενασχόληση με την ερευνητική πρόταση όχι μόνο δεν αποτελεί μια τυπική διαδικασία αλλά απεναντίας συμβάλει στη χάραξη ενός πολύτιμου χάρτη για τον ερευνητή. Η παραπάνω διαδικασία συγγραφής της ερευνητικής πρότασης παρουσιάζεται μέσα από θεωρητικά και μεθοδολογικά εργαλεία και παραδείγματα όπου σχολιάζονται οι καλές και κακές πρακτικές ερευνητικών προτάσεων. Έτσι, με την χρήση αυτού του «χάρτη» το ερευνητικό ταξίδι γίνεται ασφαλές χωρίς άσκοπα πισωγυρίσματα και μελλοντικές απογοητεύσεις.

O Γεώργιος Δαμασκηνίδης είναι διδάκτορας στις επιστήμες της αγωγής. Είναι εξωτερικός συνεργάτης στο ΑΠΘ όπου διδάσκει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα. Επίσης, διδάσκει αγγλική στρατιωτική ορολογία στη Σχολή Διοίκησης Επιτελών του ΓΕΣ. Έγραψε ένα βιβλίο και έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα σε διεθνείς εκδόσεις.

H Αναστασία Χριστοδούλου είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια στο ΑΠΘ με γνωστικό αντικείμενο ‘Σημειωτική’. Το συγγραφικό έργο και τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη σημειωτική ανάλυση κειμένων και εικόνας, στο χώρο της εκπαίδευσης και σε πεδία του ευρύτερου κοινωνικού χώρου. Έχει δημοσιεύσει εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά, τρία βιβλία και μία μετάφραση.

 
-- Επιστροφή στον κατάλογο των βιβλίων --