ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ
ISBN 9789604584345

Έτος έκδοσης 2013
Σελίδες: 208
Τιμή:  10.95 €  
eBOOK: 6.99 €  

Μόνιμη διεύθυνση αυτής της σελίδας:
https://www.epikentro.gr/index.php?isbn=9789604584345

Κωδικός στο σύστημα ΕΥΔΟΞΟΣ: 33074413

ΒΑΚΑΛΗ Π. ΑΝΝΑ
ΖΩΓΡΑΦΟΥ - ΤΣΑΝΤΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
ΚΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Η. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ

Περιεχόμενα
Αντί Προλόγου

Μέσα από μια διεπιστημονική «συνάντηση» τριών «δασκάλων» και ερευνητών διαφορετικών εκπαιδευτικών βαθμίδων γεννήθηκε η ιδέα για τη συγγραφή του συγκεκριμένου εγχειρίδιου. Κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ελληνική πραγματικότητα. Κοινή μας αρχή και πεποίθηση πως κάθε μικρό παιδί, κάθε νήπιο, είναι ένας καλλιτέχνης. Ένας καλλιτέχνης που μορφώνεται και ωριμάζει θητεύοντας σε ειδικά εκπαιδευμένους δασκάλους, τους οποίους, αν καθοδηγηθεί σωστά, σύντομα θα εκπλήξει και θα κάνει ιδιαίτερα και πολύ υπερήφανους. Το βιβλίο επιχειρεί να γνωρίσει στους εκπαιδευτικούς της Προσχολικής Εκπαίδευσης συγκεκριμένες διδακτικές πορείες, εφαρμογές και τεχνικές που ασπάζονται τη λογική της Δημιουργικής Γραφής και να συγκροτήσει μία ολοκληρωμένη πρόταση διδασκαλίας της, πάντοτε προς όφελος του μικρού καλλιτέχνη.

Η Βακάλη Π. Άννα είναι Φιλόλογος και διδάκτωρ Ελληνικής Γλώσσας και Δημιουργικής Γραφής του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Η Ζωγράφου – Τσιαντάκη Μαρία είναι Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής 35ης Περιφέρειας (Π.Ε. Πέλλας) και διδάκτωρ Παιδαγωγικής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Ο Κωτόπουλος Η. Τριαντάφυλλος είναι Επίκουρος Καθηγητής Ελληνικής και Παιδικής Λογοτεχνίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

 
-- Επιστροφή στον κατάλογο των βιβλίων --