ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

ΤΣΑΡΛΙ ΤΣΑΠΛΙΝ
Η αυτοβιογραφία μου.
ISBN 9789608868175
[παλαιό 9608868173]

Τιμή:  12.17 €  

Μόνιμη διεύθυνση αυτής της σελίδας:
https://www.epikentro.gr/index.php?isbn=9608868173

ΤΣΑΠΛΙΝ ΤΣΑΡΛΙ


Έγραψαν για το βιβλίο:
Εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ", 02-04-2011
Εφημερίδα "Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", 12-06-2016 Δείτε την πρωτότυπη δημοσίευση

Ο Τσάρλι Τσάπλιν γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1889 από γονείς ηθοποιούς. Έζησε μια ζωή συναρπαστική, γεμάτη σκάνδαλα και συγκρούσεις, που περιγράφεται εξίσου συναρπαστικά στην αυτοβιογραφία του. Το βιβλίο αυτό που, γραμμένο στα τελευταία χρόνια της ζωής του, έγινε best seller σε όλο τον κόσμο όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1964, συνεχίζει να είναι και σήμερα ένα από τα κορυφαία του είδους του.

Είναι μια λεπτομερής αφήγηση της ζωής του Βρετανού κωμικού, από τα δύσκολα πρώτα χρόνια στις φτωχογειτονιές του Λονδίνου, των περιπλανήσεων και των περιπετειών του στην Αμερική, των ερώτων με τις γυναίκες που τον σημάδεψαν, της πορείας της επιτυχίας και της δόξας, των χρόνων της δημιουργίας των ταινιών του που έχουν αφήσει εποχή, της καθιέρωσής του ως μια από τις πιο χαρισματικές προσωπικότητες της έβδομης τέχνης, μέχρι και τη μόνιμη εγκατάστασή του στην Ελβετία.

Ο Τσάπλιν περιγράφει με αφοπλιστική ειλικρίνεια τα παρασκήνια του Χόλυγουντ, τις συγκρούσεις, τα πρότυπα, τις κατηγορίες σε βάρος του, τις επιλογές του.

Είναι ένα βιβλίο τόσο καλό όσο και οι ταινίες του. Ένα μοναδικό βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί από κάθε γενιά.

 
-- Επιστροφή στον κατάλογο των βιβλίων --