ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ, ΔΙΚΑΙΟ, ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ, ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ
Οι προστάτες της Ευρώπης
ISBN 9789604584277

Έτος έκδοσης 2013
Σελίδες: 296
Τιμή:  18.91 €  
eBOOK: 11.49 €  

Μόνιμη διεύθυνση αυτής της σελίδας:
https://www.epikentro.gr/index.php?isbn=9789604584277

Κωδικός στο σύστημα ΕΥΔΟΞΟΣ: 32998507

SULEIMAN EZRA
ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Περιεχόμενα
Εισαγωγή

Έγραψαν για το βιβλίο:
Περιοδικό "Άμυνα και Διπλωματία", Απρίλιος 2014
Εφημερίδα "Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", 24-05-2014 Δείτε την πρωτότυπη δημοσίευση

«…παρά τη σκληρή κριτική της πολιτικής ελίτ καθώς και της κοινής γνώμης, οι γραφειοκράτες της ΕΕ καταφέρνουν να αποφεύγουν τον έλεγχο των τόσο πολλών πολιτικών τους αρχόντων και παραμένουν στο επίκεντρο του παιχνιδιού. Είναι οι “προστάτες”, αλλά ποιος θα ελέγξει τους προστάτες; Πρόκειται για ένα βιβλίο που πρέπει να διαβάσουν όσοι ενδιαφέρονται για τα θέματα της Ευρώπης. Θα αποτελέσει κλασικό έργο στη μελέτη της πολιτικής της γραφειοκρατίας.»

Yves Mény, Emeritus President, European University Institute

«Αυτή η μελέτη της γραφειοκρατίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμβάλλει σημαντικά στη μελέ-τη τόσο της ΕΕ όσο και των δημόσιων γραφειοκρατιών. Από τους θεσμούς της ΕΕ, λιγότερα γνωρίζουμε για τη γραφειοκρατία σε σχέση με τους άλλους θεσμούς, και αυτή η μελέτη δείχνει πώς η γραφειοκρατία χρησιμοποιεί τους δικούς της πόρους για να προωθήσει την αυτονομία της.

B. Guy Peters, University of Pittsburgh

«Καμία μελέτη της γραφειοκρατίας της ΕΕ δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό το βιβλίο του Έλληνα και του Suleiman. Πρόκειται για μια αναγκαία ανάλυση της συνεκτικής κουλτούρας την οποία διαθέτουν οι ανώτεροι αξιωματούχοι της γραφειοκρατίας στις Βρυξέλλες σε μια ΕΕ που αποτελείται από ένα ολοένα και περισσότερο ανόμοιο σύνολο κρατών-μελών.

Bert A. Rockman, Purdue University

«Το βιβλίο των Έλληνα και Suleiman παρουσιάζει ένα ισχυρό επιχείρημα εναντίον αυτών που υποστηρίζουν ότι η Επιτροπή έχει χάσει τη δυναμική της… Ένα βιβλίο που πρέπει να διαβαστεί από όλους όσους ενδιαφέρονται για τη λειτουργία της Επιτροπής.»

Sabine Saurugger, Sciences Po Grenoble/Institut universitaire de France

«Αυτό το βιβλίο είναι μια μελέτη της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που διεξήχθη σύμφωνα με τις καλύτερες πρακτικές της εμπειρικής έρευνας. Οι συνεντεύξεις που διενήργησαν ο Έλληνας και ο Suleiman τούς επέτρεψαν να τεκμηριώσουν ότι πράγματι οι υπάλληλοι της ΕΕ μοιράζονται μια κουλτούρα που είναι υπέρ της συνέχισης της ολοκλήρωσης.»

Harvey B. Feigenbaum, The George Washington University

Ο Αντώνης Α. Έλληνας είναι επίκουρος καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Μελετά τη συμπεριφορά πολιτικών οργανισμών. Είναι ο συγγραφέας του The Media and the Far Right in Western Europe από το Cambridge University Press το 2010 (μετάφραση στα ελληνικά: Τα Μέσα Ενημέρωσης και η Άκρα Δεξιά στη Δυτική Ευρώπη, Εκδόσεις Επίκεντρο, 2012).

Ο Ezra Suleiman είναι καθηγητής της έδρας ΙΒΜ στις Διεθνείς Σπουδές Διεθνών Σπουδών και καθηγητής Πολιτικής, καθώς και ο ιδρυτής και πρώην διευθυντής του Program in European Politics and Society (Πρόγραμμα για την Ευρωπαϊκή Πολιτική και Κοινωνία), στο Πανεπιστήμιο του Princeton. Έχει γράψει πολλά βιβλία για την ευρωπαϊκή πολιτική, που καλύπτουν τους τομείς της χάραξης πολιτικής, της συγκριτικής γραφειοκρατίας, των ελίτ και της πολιτικής ηγεσίας. Έχει επίσης γράψει άρθρα σε περιοδικά και εφημερίδες όπως, μεταξύ άλλων, στα Time Magazine, The Los Angeles Times, Le Figaro, Le Monde, Liberation, και The Wall Street Journal.

 
-- Επιστροφή στον κατάλογο των βιβλίων --