ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
θεωρία και εφαρμογές
ISBN 9789604584048

Έτος έκδοσης 2013
Σελίδες: 224
Τιμή:  14.93 €  
eBOOK: 8.99 €  

Μόνιμη διεύθυνση αυτής της σελίδας:
https://www.epikentro.gr/index.php?isbn=9789604584048

Κωδικός στο σύστημα ΕΥΔΟΞΟΣ: 32997721

ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Περιεχόμενα
Εισαγωγή

Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια εισαγωγή στη διδασκαλία του λεξιλογίου. Γίνεται παρουσίαση των κύριων ζητημάτων που θέτει σε θεωρητικό και διδακτικό επίπεδο η διδασκαλία των λέξεων και παρουσιάζεται ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διδασκαλίας του λεξιλογίου για το δημοτικό σχολείο.

Το βιβλίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εισαγωγικό εγχειρίδιο για μαθήματα διδασκαλίας του λεξιλογίου και ως βοήθημα όσων εκπαιδευτικών ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν τη διδασκαλία τους με δραστηριότητες που ενισχύουν τη λεξιλογική γνώση των μαθητών. Παρατίθεται μεγάλος αριθμός παραδειγμάτων και προτεινόμενων δραστηριοτήτων και γίνεται αναλυτική παρουσίαση των τρόπων διδασκαλίας των πολύ συχνών λέξεων, των νέων λέξεων που δηλώνουν γνωστές έννοιες και των λέξεων του επιστημονικού λεξιλογίου. Κάθε κεφάλαιο περιλαμβάνει ανακεφαλαίωση των βασικών του σημείων, λέξεις-κλειδιά, καθώς και προτάσεις βιβλίων και άρθρων για περαιτέρω μελέτη.

Η Αγγελική Ευθυμίου είναι Επίκουρη Καθηγήτρια γλωσσολογίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Έχει σπουδάσει Ελληνική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έχει εξειδικευτεί στη Θεωρητική Γλωσσολογία και στη Λεξικογραφία στο Πανεπιστήμιο Lille 3- Charles de Gaulle (M.A. στη θεωρητική γλωσσολογία, Μ.Α. στη λεξικογραφία, Ph.D. στη γλωσσολογία) της Γαλλίας. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στο χώρο της γενικής γλωσσολογίας και ιδιαίτερα στη μορφολογία, τη λεξικολογία, τη λεξική σημασιολογία, καθώς και στη λεξικογραφία και τη διδασκαλία του λεξιλογίου.

 
-- Επιστροφή στον κατάλογο των βιβλίων --