ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΦΙΝΛΑΝΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Τι μπορεί να μάθει ο κόσμος από την εκπαιδευτική αλλαγή στη Φινλανδία
ISBN 9789604583669

Έτος έκδοσης 2013
Σελίδες: 336
Τιμή:  22.89 €  

Μόνιμη διεύθυνση αυτής της σελίδας:
https://www.epikentro.gr/index.php?isbn=9789604583669

Κωδικός στο σύστημα ΕΥΔΟΞΟΣ: 32998434

SAHLBERG PASI

Περιεχόμενα
Πρόλογος στην ελληνική έκδοση, του Γιώργου Τσιάκαλου
Πρόλογος

Έγραψαν για το βιβλίο:
Εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ", 09-03-2013 Δείτε την πρωτότυπη δημοσίευση
Εφημερίδα "ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ", 24.03.2013
Εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", 06-07-2013 Δείτε την πρωτότυπη δημοσίευση
Εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", 03-05-2014 Δείτε την πρωτότυπη δημοσίευση
Εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", 06-05-2014
Περιοδικό "diastixo", Νοέμβριος 2014 Δείτε την πρωτότυπη δημοσίευση
Ιστοσελίδα egomiocyprus, Ιούνιος 2017 Δείτε την πρωτότυπη δημοσίευση
Ιστοσελίδα egomiocyprus, Ιούλιος 2019 Δείτε την πρωτότυπη δημοσίευση

Ο Pasi Sahlberg, PhD, είναι γενικός διευθυντής του CIMO (Κέντρο για τη Διεθνή Κινητικότητα και Συνεργασία) στο φιλανδικό υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ASCD (Ένωση για την Επιτήρηση και την Ανάπτυξη του Αναλυτικού Προγράμματος) στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έχει εργαστεί ως εκπαιδευτικός, επιμορφωτής εκπαιδευτικών, και χαράκτης πολιτικής στη Φιλανδία και ως ειδικός σε διάφορους διεθνείς οργανισμούς και εταιρείες συμβούλων. Τις τελευταίες 2 δεκαετίες αναλύει τις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις σε όλο τoν κόσμο και εργάστηκε με ηγέτες στην εκπαίδευση στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ασία. Εργάστηκε στην Παγκόσμια Τράπεζα στην Ουάσιγκτον, και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο Τορίνο της Ιταλίας. Εξακολουθεί να εκπαιδεύει εκπαιδευτικούς και ηγέτες και να έχει συμβουλευτικό και καθοδηγητικό ρόλο σε σχολεία στη Φιλανδία και στο εξωτερικό. Είναι επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι και το Πανεπιστήμιο του Ούλου.

Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με το βιβλίο, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.pasisahlberg.com.

Το Φιλανδικά Μαθήματα είναι μια βιωματική, αναλυτική περιγραφή του τρόπου με τον οποίο η Φιλανδία οικοδόμησε το παγκόσμιως κορυφαίο εκπαιδευτικό της σύστημα τις τελευταίες τρεις δεκαετίες. Ο συγγραφέας περιγράφει την εξέλιξη των εκπαιδευτικών πολιτικών στη Φιλανδία και δίνει έμφαση στις μεγάλες διαφορές τους από τις πολιτικές των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων εκβιομηχανισμένων χωρών. Δείχνει πώς οι εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις στη Φιλανδία, αντί να βασίζονται στον ανταγωνισμό, στην επιλογή και στην εξωτερική εξέταση των μαθητών, εστιάζουν στον επαγγελματισμό, στην ανάπτυξη εκπαιδευτικής ηγεσίας στα σχολεία και στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης στους εκπαιδευτικούς και στα σχολεία. Αυτό το βιβλίο παρουσιάζει με λεπτομέρειες την πολυπλοκότητα της εκπαιδευτικής αλλαγής και ενθαρρύνει τους παιδαγωγούς και τους χαράκτες πολιτικής να αναπτύξουν αποτελεσματικές λύσεις για τις δικές τους περιοχές και τα δικά τους σχολεία.

«Ήρθε η ώρα να διαλύσουμε την ιδεολογία της μοναδικότητας στις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλα αγγλο-αμερικανικά έθνη, αν πρόκειται να αναπτύξουμε μεταρρυθμίσεις που πραγματικά θα αποτελέσουν έμπνευση για τους εκπαιδευτικούς μας, προκειμένου να βελτιώσουν τη μάθηση για όλους τους μαθητές –ιδιαίτερα εκείνους οι οποίοι δυσκολεύονται περισσότερο. Σε αυτήν την ουσιαστική αναζήτηση, ο Pasi Sahlberg αποτελεί αδιαμφισβήτητα έναν από τους καλύτερους δασκάλους.»

Από τον Πρόλογο του Andy Hargreaves, Lynch School of Education, Boston College

«Κανένας δεν μπορεί να πει την ιστορία με περισσότερη σαφήνεια και ενδιαφέρον από ό,τι ο Pasi Sahlberg. Αυτό το βιβλίο πρέπει να το διαβάσετε.»

Linda Darling-Hammond, Stanford University

«Ο Pasi Sahlberg μάς διδάσκει πολλά σχετικά με όσα χρειάζεται να γνωρίζουμε πριν προχωρήσουμε σε εθνικές εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις.»

David Berliner, Arizona State University

«Αυτό το βιβλίο είναι το αντίδοτο στην παράλυση που προκάλεσε η πολιτική Κανένα Παιδί Δεν Μένει Πίσω.»

Henry M. Levin, Teachers College, Columbia University

«Ο Pasi Sahlberg είναι ο ειδικός στην εκπαιδευτική πολιτική που μπορεί με τον καλύτερο τρόπο να μοιραστεί τη φιλανδική εμπειρία με τη διεθνή κοινότητα.»

Erkki Aho, Director General (1973-1991), Finnish National Board of Education

«Το βιβλίο του Pasi Sahlberg και ενημερώνει και έμπνεει.»

Ben Levin, university of Toronto

«Μια ισορροπημένη ανάλυση του τι συντέλεσε στην επιτυχία του φιλανδικού εκπαιδευτικού συστήματος.»

Olli-Pekka Heinonen, Director, Finnish Broadcasting Company

 
-- Επιστροφή στον κατάλογο των βιβλίων --