ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
Θεωρητικές προσεγγίσεις, δραστηριότητες και παιχνίδια
ISBN 9789604583447

Έτος έκδοσης 2012
Σελίδες: 288
Τιμή:  16.42 €  
eBOOK: 9.99 €  

Μόνιμη διεύθυνση αυτής της σελίδας:
https://www.epikentro.gr/index.php?isbn=9789604583447

Κωδικός στο σύστημα ΕΥΔΟΞΟΣ: 22767668

ΠΑΤΕΡΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΤΣΙΛΙΜΕΝΗ ΤΑΣΟΥΛΑ

Περιεχόμενα
Εισαγωγή

Η συναισθηματική, πνευματική και κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού απασχολεί εξίσου το θεσμό της οικογένειας και της εκπαίδευσης. Το Φιλαναγνωσία και κοινωνικοσυναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού: Θεωρητικές προσεγγίσεις, Δραστηριότητες και παιχνίδια παρουσιάζει αναλυτικές επιστημονικές και θεωρητικές απόψεις για σύγχρονα κοινωνικά θέματα, όπως η απώλεια, το πένθος, η ζήλια, το διαζύγιο, οι φόβοι των παιδιών, ο θυμός, η επιθετικότητα/βία, ο σχολικός εκφοβισμός, προτείνοντας ως μέσο διαχείρισης αυτών των θεμάτων το παιδικό λογοτεχνικό βιβλίο. Στόχος των δραστηριοτήτων (παιχνίδια ρόλων, η δημιουργική γραφή, η εικαστική έκφραση, η εκφραστική ανάγνωση) που προσφέρονται είναι να προάγουν τη συναισθηματική μάθηση και να συνδέσουν την ιστορία του βιβλίου με τη ζωή και τα συναισθήματα του παιδιού-αναγνώστη, για την πιθανή αφομοίωση και ενσωμάτωση στοιχείων του κειμένου σε θέματα αξιών και συμπεριφοράς.

Το βιβλίο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Α/θμιας και Προσχολικής Εκπαίδευσης, καθώς και σε βιβλιοθηκονόμους, βιβλιοθηκάριους, φοιτητές και φοιτήτριες Παιδαγωγικών Τμημάτων, ΤΕΙ, αλλά αποτελεί και χρήσιμο εργαλείο για τους γονείς, αφού αξιοποιεί και προβάλλει με μεθοδικό τρόπο τις πλέον σύγχρονες απόψεις και προτάσεις για τη χρήση της βιβλιοθεραπείας και την καλλιέργεια και ενίσχυση της φιλαναγνωσίας.

Η Αναστασία Πατέρα, πτυχιούχος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ., έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στο ΠΜΣ του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, όπου και εκπονεί διδακτορική διατριβή από το 2011. Από το 2000 είναι διορισμένη στη δημόσια εκπαίδευση. Είναι μέλος του ΠΟΦΑ (Πανελλήνιος Όμιλος Φίλων Αφήγησης).

Η Τασούλα Τσιλιμένη είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας όπου διδάσκει Παιδική Λογοτεχνία. Έχει τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού περιοδικού Κείμενα (www.keimena.ece.uth.gr) και είναι μέλος της Συντακτικής επιτροπής του περιοδικού Διαδρομές. Γράφει παιδικά λογοτεχνικά βιβλία. Διοργανώνει από το 2003 το «Φεστιβάλ Αφήγησης Ολύμπου». Είναι μέλος του ΚΕΠΕΛ του ΓΛΣ.

 
-- Επιστροφή στον κατάλογο των βιβλίων --