ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ, ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ
ISBN 9789604583348

Έτος έκδοσης 2012
Σελίδες: 864
Τιμή:  57.00 €  

Μόνιμη διεύθυνση αυτής της σελίδας:
https://www.epikentro.gr/index.php?isbn=9789604583348

Κωδικός στο σύστημα ΕΥΔΟΞΟΣ: 22688051

BAHRAM SHAHIAN
CLEMENT J. SAVANT JR.
GENE H. HOSTETTER
RAYMOND T. STEFANI

Περιεχόμενα
Πρόλογος

Το βιβλίο "Συστήματα Αυτόματου Ελέγχου" έχει σχεδιαστεί ως διδακτικό σύγγραμμα για πολυτεχνικές σχολές ηλεκτρολόγων και μηχανολόγων μηχανικών. Η 4η έκδοση έχει ενημερωθεί για τη χρήση των πιο εξελιγμένων υπολογιστικών εργαλείων, και ειδικότερα του λογισμικού MATLAB. Το βιβλίο καλύπτει την κλασική και τη σύγχρονη θεωρία συστημάτων αυτόματου ελέγχου, κάποια προχωρημένα θέματα, και ολοκληρώνεται με ένα κεφάλαιο πάνω στα ψηφιακά συστήματα ελέγχου. Κάθε πρόβλημα παρουσιάζεται διεξοδικά και από τις δυο όψεις, της ανάλυσης και της σχεδίασης. Η σχεδίαση παρουσιάζεται μέσα από τρεις εναλλακτικές, όχι ανταγωνιστικές αλλά συμπληρωματικές, προσεγγίσεις: τον γεωμετρικό τόπο των ριζών, την απόκριση συχνότητας και τις μεταβλητές κατάστασης. Η χρήση των υπολογιστών αντιμετωπίζεται ως μέσο και όχι ως αυτοσκοπός. Σε κάθε κεφάλαιο υπάρχουν ειδικές ενότητες που παρουσιάζουν τον υπολογισμό των πινάκων και τη λύση των προβλημάτων με τη βοήθεια του λογισμικού MATLAB. To βιβλίο είναι εξαιρετικά σαφές και κατανοητό, κάνοντας την περίπλοκη μεθοδολογία των συστημάτων αυτόματου ελέγχου προσιτή σε ένα πολύ ευρύ φάσμα φοιτητών.

Χαρακτηριστικά:

  • Λεπτομερείς οδηγίες και παραδείγματα χρήσης του λογισμικού MATLAB
  • Πολυάριθμες ασκήσεις εφαρμογής
  • Ρεαλιστικά παραδείγματα τεχνολογίας αιχμής
  • Σημειώσεις στα περιθώρια για γρήγορο προσανατολισμό του αναγνώστη στο κείμενο
  • Εισαγωγή των νέων εννοιών με βάση τις προϋπάρχουσες γνώσεις
  • Πρακτικά παραδείγματα από τις πιο σύγχρονες εξελίξεις των συστημάτων αυτόματου ελέγχου.

Ο Raymond T. Stefani αρχικά είχε εργαστεί στη σχεδίαση βαλλιστικών συστημάτων, αλλά τα τελευταία 30 χρόνια διδάσκει στο πανεπιστήμιο California State, Long Beach. Στα ενδιαφέροντα του περιλαμβάνονται οι εφαρμογές της κλασικής θεωρίας ελέγχου και του βέλτιστου ελέγχου, όπως επίσης η στατιστική ανάλυση αθλητικών επιδόσεων.

Ο Bahram Shahian είναι καθηγητής στο τμήμα ηλεκτρολόγων μηχανικών του πανεπιστημίου California State, Long Beach. Την εποχή αυτή ερευνά τη χρήση νέων μαθησιακών εργαλείων στην πολυτεχνική εκπαίδευση.

Οι αποβιώσαντες Clement J. Savant Jr. και Gene H. Hostetter ήταν πολύ γνωστοί δάσκαλοι και ερευνητές. Ο καθηγητής Savant πριν την ακαδημαϊκή του καριέρα στο πανεπιστήμιο California State, Long Beach και California State, Los Angeles, είχε δημιουργήσει μια πολύ επιτυχημένη εταιρία ηλεκτρονικών. Ο καθηγητής Hostetter είχε την έδρα των συστημάτων αυτόματου ελέγχου στο πανεπιστήμιο California State, Long Beach και California State, Irvine ταυτόχρονα.

 
-- Επιστροφή στον κατάλογο των βιβλίων --