ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΣΕΠ

ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Εσπερινή Εκπαίδευση και Κοινωνικός Αποκλεισμός
ISBN 9789604582907

Έτος έκδοσης 2011
Σελίδες: 504
Τιμή:  27.87 €  

Μόνιμη διεύθυνση αυτής της σελίδας:
https://www.epikentro.gr/index.php?isbn=9789604582907

Κωδικός στο σύστημα ΕΥΔΟΞΟΣ: 12295395

ΓΑΛΙΤΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

Δείτε τα περιεχόμενα του βιβλίου
Διαβάστε τον πρόλογο του Γιώργου Τσιάκαλου

Έγραψαν για το βιβλίο:
Εφημερίδα "Η ΗΧΩ", 21-10-2011
Εφημερίδα¨"ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ", 10-11-2011
Εφημερίδα "ΤΟ ΠΑΡΟΝ", 18-12-2011
Εφημερίδα ¨"ΕΜΠΡΟΣ", 30-11-2011

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η ανθρώπινη κοινωνία είναι αυτό του κοινωνικού αποκλεισμού, με διαφορετικές κάθε φορά εκφάνσεις, ανάλογες με τη μορφή και τη δομή της εκάστοτε κοινωνίας, και κατά συνέπεια με ανάλογες πολιτικές αντιμετώηισής του.

Πολύ συχνά οι πολιτικές αντιμετώπισης του κοινωνικού αποκλεισμού πήραν τη μορφή εκπαιδευτικών παρεμβάσεων. Στο πλαίσιο αυτό, σημαντική φαίνεται να είναι η υπόθεση ότι ο κοινωνικός αποκλεισμός στην Ελλάδα περιορίσθηκε και περιορίζεται αισθητά χάρη στο γεγονός της λειτουργίας νυχτερινών σχολείων. Η παρούσα εργασία έρχεται να διερευνήσει την υπόθεση αυτή.

Η παρουσίαση της εργασίαε αυτής αποτέλεσε την αφορμή για την ενσάρκωση μιας φιλόδοξης ηροσπάθειας: Την διεξοδική παρουσίαση της εσπερινής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, μέσα από την σκιαγράφηση της διαδρομής της από την γέννηση της μέχρι τις μέρες μας, με αναλυτική παρουσίαση των δεδομένων που την περιγράφουν, καθώς και του ρόλου που αυτή έχει διαδραματίσει, και συνεχίζει να διαδραματίζει μέχρι και σήμερα, στο ελληνικό εκπαιδευτικό στερέωμα και στην ελληνική κοινωνία γενικότερα. Ο αναγνώστης ελπίζουμε πως θα έχει την ευκαιρία να περιδιαβεί μέσα από τις σελίδες του βιβλίου αυτού σε μια "ακτινογραφία" της εσπερινής εκπαίδευσης, όπως αυτή γεννήθηκε, ενηλικιώθηκε και υφίσταται στο Νεοελληνικό κράτος.

Ο Παντελής Γαλίτης είναι Διδάκτορας της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ, πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ, της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λάρισας, καθώς και της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Τα ερευνητικά του ενδιαφέρονται εστιάζονται στον χώρο της εκπαίδευσης, ιδιαίτερα της Δευτεροβάθμιας, με έμφαση στην εκπαιδευτική πολιτική, στις εκπαιδευτικές ανισότητες, καθώς και στην εκπαιδευτική διαδικασία. Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια που άπτονται των παραπάνω θεματικών, ενώ έχουν δημοσιευτεί αρκετές από τις παραπάνω εισηγήσεις του. Εργάζεται ως μόνιμος εκπαιδευτικός στην Δευτεροβάθμια Τεχνική - Επαγγελματική Εκπαίδευση. Έχει υπηρετήσει στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση από την θέση του δασκάλου.

 
-- Επιστροφή στον κατάλογο των βιβλίων --