ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΓΛΩΣΣΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ
Από τη βασική έρευνα στην κλινική πράξη
ISBN 9789604582624

Σελίδες: 392
Τιμή:  28.13 €  

Μόνιμη διεύθυνση αυτής της σελίδας:
https://www.epikentro.gr/index.php?isbn=9789604582624

Κωδικός στο σύστημα ΕΥΔΟΞΟΣ: 48602

(Επ.) ΒΟΓΙΝΔΡΟΥΚΑΣ Ι.
ΟΚΑΛΙΔΟΥ Α.
ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

Δείτε τα περιεχόμενα του βιβλίου
Διαβάστε την εισαγωγή των επιμελητών

Έγραψαν για το βιβλίο:
Εφημερίδα "ΕΞΠΡΕΣ", 24-07-2010
Περιοδικό "PSYCHOLOGIES", τεύχος Νοεμβρίου 2010

Ένας σημαντικός αριθμός παιδιών παρουσιάζουν προβλήματα κατά τη γλωσσική ανάπτυξη, καθώς η γλωσσική τους συμπεριφορά δεν είναι η αναμενόμενη για τη χρονολογική τους ηλικία. Τα προβλήματα αυτά συχνά δεν είναι επίκτητα, δηλ., δεν μπορούν να αποδοθούν σε επίκτητη βλάβη. Επιπλέον, αφορούν σε διαφορετικούς πληθυσμούς παιδιών, ομιλητών μίας ή περισσοτέρων γλωσσών και ποικίλλουν σε σχέση με την αιτιολογία, την ένταση και τη διάρκεια. Ο κλινικός χαρακτηρισμός των προβλημάτων αυτών αποδίδεται με τον όρο «αναπτυξιακές γλωσσικές διαταραχές». Τα τελευταία χρόνια, έχουν εκπονηθεί αρκετές έρευνες στον τομέα αυτό στην Ελλάδα.

Στον τόμο αυτό επιχειρήσαμε να καταγράψουμε τις σύγχρονες ερευνητικές τάσεις για τις αναπτυξιακές γλωσσικές διαταραχές σε ελληνόπουλα, προκειμένου να αναδυθούν χρήσιμα συμπεράσματα για περαιτέρω έρευνα, αλλά και για την κλινική πράξη. Ως εκ τούτου, οι ερευνητικές μελέτες του τόμου αυτού εστιάζουν στα χαρακτηριστικά της γλωσσικής ανάπτυξης ατόμων με αναπτυξιακές διαταραχές, σε γλωσσολογικές προσεγγίσεις για τις γλωσσικές διαταραχές, καθώς και σε τρόπους αντιμετώπισης των γλωσσικών προβλημάτων μέσω λογοθεραπευτικής αγωγής.


ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
H Σταυρούλα Σταυρακάκη είναι Καθηγήτρια Γλωσσολογίας με ειδικό αντικείμενο Νευρογλωσσολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έχει συμμετάσχει σε αρκετά ερευνητικά προγράμματα και υπήρξε κάτοχος της μεταδιδακτορικής υποτροφίας Marie-Curie από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε έγκριτα διεθνή περιοδικά μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται το Brain and Language, Journal of Child Language, British Journal of Developmental Psychology, Aphasiology, Journal of Speech, Language, and Hearing Research και Journal of Neurolinguistics. Eίναι η επιμελήτρια του συλλογικού τόμου Specific Language Impairment: Current trends in research, ο oποίος δημοσιεύτηκε από τον εκδοτικό οίκο John Benjamins. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν στη μελέτη των επίκτητων και αναπτυξιακών γλωσσικών διαταραχών νευρολογικής και γενετικής αιτιολογίας.
 
-- Επιστροφή στον κατάλογο των βιβλίων --