ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ο ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Θεωρητικές Προσεγγίσεις και Διδακτικές Εφαρμογές
ISBN 9789604582365

Έτος έκδοσης 2015
Σελίδες: 204
Τιμή:  15.22 €  
eBOOK: 8.99 €  

Μόνιμη διεύθυνση αυτής της σελίδας:
https://www.epikentro.gr/index.php?isbn=9789604582365
Κωδικός στο σύστημα ΕΥΔΟΞΟΣ: 15106

ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Δείτε τα περιεχόμενα του βιβλίου

Έγραψαν για το βιβλίο:
Εφημερίδα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", 10-01-2010
Εφημερίδα "ΕΜΠΡΟΣ", 10-03-2010
Περιοδικό "INDEX", Τεύχος Ιουνίου 2010

Στο βιβλίο αυτό ο προφορικός λόγος γίνεται αντιληπτός α) σα σημαντικό μέσο επικοινωνίας, σα χώρος που οδηγεί στη συνεργασία ή ακόμα και σε αντιπαραθέσεις στο χώρο του νηπιαγωγείου και β) σαν κανάλι μεταβίβασης ή δόμησης των γνώσεων στην τάξη. Πρόκειται για την οπτική γωνία που είναι επηρεασμένη από τον Vygotsky, κατά την οποία οι λεκτικές παραγωγές των παιδιών αποτελούν σημαντικά βήματα για τη δόμηση των γνώσεων.

Δίνεται έμφαση στις ποικίλες και αυθεντικές συνθήκες επικοινωνίας κατά τις οποίες τα παιδιά ενθαρρύνονται να παράγουν προφορικό λόγο, έτσι ώστε να εμπλουτίσουν την έκφραση τους, αλλά και τη δομή του λόγου τους, η οποία σταδιακά γίνεται όλο και πιο σύνθετη. Μελετάται ο τρόπος με τον οποίο μπορούμε να ωθήσουμε τα νήπια να παράγουν αφηγηματικό, περιγραφικό και επεξηγηματικό λόγο στο νηπιαγωγείο.

Η Κατερίνα Μιχαλοπούλου σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του ΑΠΘ και εκπόνησε διδακτορική διατριβή, με ειδίκευση στις Επιστήμες και Θεωρίες της Αγωγής, στο Πανεπιστήμιο Ανθρωπιστικών Επιστημών του Στρασβούργου(USHS), στο Τμήμα Επιστημών της Αγωγής.

Δίδαξε στην Παιδαγωγική Σχολή Φλώρινας του ΑΠΘ ως ειδικός επιστήμονας από το 1996 έως το 1998, καθώς και οτο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, στο Τμήμα Βρεφονηπιοκομίας, και στη ΣΕΛΕΤΕ Αθήνας. Από το 1998 διδάσκει οτο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια στο γνωστικό αντικείμενο «Θεωρία και Μεθοδολογία Δραστηριοτήτων Νηπιαγωγείου». Ασχολείται με θέματα διδακτικής μεθοδολογίας στην προσχολική εκπαίδευση.

 
-- Επιστροφή στον κατάλογο των βιβλίων --