ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΣΕΠ, ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ
Προτάσεις για διδασκαλία παράλληλου κειμένου Λογοτεχνίας Α
ISBN 9789604582297

Έτος έκδοσης 2013
Σελίδες: 282
Τιμή:  17.24 €  
eBOOK: 10.49 €  

Μόνιμη διεύθυνση αυτής της σελίδας:
https://www.epikentro.gr/index.php?isbn=9789604582297

Κωδικός στο σύστημα ΕΥΔΟΞΟΣ: 15134

ΨΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ

Δείτε την εισαγωγή του βιβλίου

Έγραψαν για το βιβλίο:
Εφημερίδα "ΘΑΣΙΩΝ ΓΗΣ", Δεκέμβριος 2009
Περιοδικό "ΔΙΦΩΝΟ". Φεβρουάριος 2010
Περιοδικό "ΑΝΤΙΤΕΤΡΑΔΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ", Τεύχος 91
Περιοδικό "ΕΝΕΚΕΝ", τεύχος Ιανουαρίου-Μαρτίου 2010
Εφημερίδα "ΕΜΠΡΟΣ", Φεβρουάριος 2010
Εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ", 12-02-2011

Μια γλυκιά και γόνιμη... συνομωσία ποιητών και στιχουργών, ή μήπως απλή σύμπτωση; Σαν «Απρόοπτες συναντήσεις για χθεσινά και σημερινά και μελλούμενα...... Κάτι τέτοιες συναντήσεις δημιούργησαν αυτό το βιβλίο, γιατί φαίνεται πως «είναι παιδιά πολλών ανθρώπων τα λόγια μας». Έτσι, τα κείμενα που προτείνονται δεν τα βρήκα, μάλλον αυτά με βρήκαν, όσο κι αν ακούγεται παράξενο. Ωστόσο, ηθικός αυτουργός σ' αυτό το «έγκλημα», αν δεχτούμε την άποψη ότι αναλύοντας ένα ποίημα το «σκοτώνουμε», υπήρξε η μεγάλη αγάπη μου για την ποίηση και το ποιοτικό - αυθεντικό τραγούδι, την ποίηση της καθημερινότητας μας. Το βιβλίο αυτό περιέχει διδακτικές απόπειρες, παλιές και καινούριες, και εστιάζει περισσότερο στη διδασκαλία παράλληλου κειμένου. Το πρώτο μέρος του βιβλίου περιέχει επιλογή κειμένων από όλες τις τάξεις του Λυκείου, ενώ το δεύτερο μέρος καλύπτει τη διδασκαλία παράλληλου κειμένου για τη Λογοτεχνία Θεωρητικής κατεύθυνσης Γ Λυκείου.

Πρόθεση μου είναι να δείξω σε συναδέλφους και σε μαθητές κυρίως, πως μπορούν να παίζουν με τα κείμενα, όπως θα ταίριαζαν ένα παζλ, όπου τα κομμάτια δεν τελειώνουν ποτέ. Βάση στήριξης είναι πάντα το λογοτεχνικό κείμενο (ποίημα ή πεζό),που ενισχύεται, εμπλουτίζεται και γίνεται απόλαυση και κτήμα, εν τέλει, του δάσκαλου και του μαθητή.

Η Βαρβάρα Κ. Ψαροπούλου γεννήθηκε το 1957 στην Καβάλα και μεγάλωσε στη Θάσο. Αποφοίτησε το 1980 από το τμήμα Νεοελληνικών σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής τον Α.Π.Θ. Από το 1982 και μέχρι σήμερα εργάζεται στην πόλη αυτή ως καθηγήτρια στη δημόσια Μέση Εκπαίδευση.

 
-- Επιστροφή στον κατάλογο των βιβλίων --