ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ
10η έκδοση
ISBN 9789604581740

Έτος έκδοσης 2018
Σελίδες: 670
Τιμή:  30.00 €  
eBOOK: 25.99 €  

Μόνιμη διεύθυνση αυτής της σελίδας:
https://www.epikentro.gr/index.php?isbn=9789604581740
Κωδικός στο σύστημα ΕΥΔΟΞΟΣ: 14948

CORD ROBERT
JONES WALTER
MEDEIROS JAMES
ROSKIN MICHAEL
Επιμέλεια-πρόλογος στην Ελληνική έκδοση: Νίκος Μαραντζίδης

Δείτε τα περιεχόμενα του βιβλίου

Έγραψαν για το βιβλίο:
Εφημερίδα ΒΙΒΛΙΕΜΠΟΡΙΚΗ, Μάρτιος 2009
Εημερίδα ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ,09-04-09
Εφημερίδα "ΗΜΕΡΗΣΙΑ", 05-10-2014

Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια ξεκάθαρη εισαγωγή στην Πολιτική Επιστήμη.

Οι συγγραφείς του έχουν εμφανώς στο μυαλό τους ως επιδίωξη να εξοικειώσουν την Πολιτική και την Πολιτική Επιστήμη, με τον αναγνώστη και ειδικά με ένα νεανικό και επιφυλακτικό ως προς την επιστήμη αυτή ακροατήριο.

Σήμερα που οι πολίτες γνωρίζουν πολύ περισσότερα για τον κόσμο που τους περιβάλλει από παλαιότερες εποχές (λόγω κυρίως του διαδικτύου, των M.M.E. και της κυριαρχίας της αγγλικής γλώσσας), σήμερα που η πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση αγγίζει το σύνολο των νέων σχεδόν σε αντίθεση με αυτό που ίσχυε μόλις 20-30 χρόνια νωρίτερα, σήμερα η πολιτική φαίνεται να γίνεται ολοένα και πιο άγνωστος κόσμος.

Οι συγγραφείς συνδυάζουν την ανάλυση και την εμβάθυνση με τη χρηστικότητα και βοηθούν τον αναγνώστη να κατανοήσει τις δικές του πολιτικές εμπειρίες μέσα από ένα εύρος παραδειγμάτων και μελέτη περιπτώσεων από τον ευρωπαϊκό χώρο, από την αμερικάνικη πολιτική πραγματικότητα αλλά και από όλο σχεδόν τον πλανήτη. Καταφέρνουν με τρόπο συστηματικό να φέρουν σε επαφή τον αναγνώστη με την πολιτική πραγματικότητα χωρών με πολύ διαφορετική ιστορία από αυτήν του δυτικού κόσμου.

Πρόκειται για ένα ευανάγνωστο βιβλίο αναφοράς, ένα είδος λειτουργικού και εύχρηστου λεξικού για έννοιες όπως η φύση της πολιτικής, οι ρίζες της πολιτικής επιστήμης, οι δομές και οι θεσμοί διακυβέρνησης, η απονομή δικαιοσύνης, οι πολιτικές ιδεολογίες, τα πολιτικά συστήματα, η πολιτική κουλτούρα, οι εκλογές και τα κόμματα, η κοινή γνώμη, οι ομάδες συμφερόντων, η βία και οι μηχανισμοί της κ.ά. οι οποίες παρουσιάζονται με τρόπο που κάνει την ανάγνωση απολαυστική κάνοντας ταυτόχρονα κατανοητές τις παραπάνω πολύπλοκες έννοιες χωρίς να τις υπεραπλουστεύει.

 
-- Επιστροφή στον κατάλογο των βιβλίων --