ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ

ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ
Η σοσιαλδημοκρατική απάντηση στη "συναίνεση" των Η.Π.Α.
ISBN 9789604580033

Σελίδες: 328
Τιμή:  18.26 €  

Μόνιμη διεύθυνση αυτής της σελίδας:
https://www.epikentro.gr/index.php?isbn=9789604580033

Κωδικός στο σύστημα ΕΥΔΟΞΟΣ: 14916

HELD DAVID
Πρόλογος: Νίκος Μαραντζίδης Μετάφραση: Χαρίδημος Κουτρής


Έγραψαν για το βιβλίο:
Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, 6-7-2008
Εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ, 3-8-2008
Περιοδικό ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ, Θερινός Βιβλιοπόντικας
Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, 10-8-2008
Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, Βιβλιοθήκη, 26-9-2008
Περιοδικό ΝΕΟΣ ΛΟΓΟΣ,Απρίλιος 2009
Εφημερίδα "ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ", 06-04-2010

Αντικείμενο αυτού του βιβλίου είναι η εναλλακτική πρόταση της σοσιαλδημοκρατίας για την παγκοσμιοποίηση απέναντι στο κυρίαρχο σήμερα πρότυπο.

Σε αυτό το πρωτοποριακό βιβλίο, ένας από τους κορυφαίους αναλυτές της παγκοσμιοποίησης και της παγκόσμιας διακυβέρνησης εξετάζει ορισμένα από τα πιο πιεστικά παγκόσμια προβλήματα: τον τρόπο με τον οποίο μεταβάλλεται η παγκόσμια τάξη πραγμάτων σήμερα, τον τρόπο με τον οποίο η παγκοσμιοποίηση αναδιαμορφώνει ή όχι τις ζωές των ανθρώπων, τον τρόπο με τον οποίο η παγκόσμια διακυβέρνηση μπορεί να βοηθήσει ή και να εμποδίσει την πολιτική και την οικονομική ανάπτυξη και τον τρόπο με τον οποίο οι σοσιαλδημοκρατικές αξίες παραμένουν απαραίτητες σε μια σταθερή και υλοποιήσιμη ημερήσια διάταξη για την παγκόσμια αλλαγή.

Ο συγγραφέας, αντιμετωπίζει τις αποτυχίες της διεθνούς πολιτικής στον απόηχο της 11ης Σεπτεμβρίου και του πολέμου ενάντια στο Ιράκ. Υποστηρίζει ότι υπήρχαν και υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις στον τρόπο με τον οποίο απάντησαν οι δυτικοί συνασπισμοί στις έντονες προκλήσεις της μαζικής τρομοκρατίας και της πολιτικής βίας, εναλλακτικές λύσεις οι οποίες μπορούν να αντιμετωπίσουν καλύτερα τις προκλήσεις στη ρίζα τους και να προσφέρουν πολιτική και κοινωνική δικαιοσύνη. Εστιάζει σε εφικτές και αποτελεσματικές επιλογές πολιτικής που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μία προοδευτική μεταμόρφωση των παγκόσμιων ζητημάτων.

Το βιβλίο διαιρείται σε τρία μέρη: οικονομία, πολιτική και δίκαιο. Σε κάθε μέρος αναλύονται οι σύγχρονες τάσεις, τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται και αναπτύσσεται μία σειρά λεπτομερών πολιτικών.

Το βιβλίο, αποτελεί σημαντική συνεισφορά στις τρέχουσες συζητήσεις γύρω από την παγκόσμια τάξη, αλλά και στις συζητήσεις για το ελληνικό κομματικό τοπίο. Είναι ένα αισιόδοξο κείμενο που θεωρεί πως η διαρκής οικονομική αλλαγή, η δημοκρατία και η δικαιοσύνη είναι ακόμα εφικτές.

Θα είναι χρήσιμο ανάγνωσμα για όλους εκείνους - φοιτητές, πολιτικούς επιστήμονες, δημιουργούς πολιτικής και γενικούς αναγνώστες - που διατυπώνουν ερωτήματα σχετικά με την παγκοσμιοποίηση και την παγκόσμια διακυβέρνηση.

Για το βιβλίο έγραψαν:

"Βρήκα το βιβλίο αυτό εξαιρετικά ενθαρρυντικό. Δεν αναλύει μόνο τα προβλήματα της παγκόσμιας τάξης πραγμάτων, αλλά προσφέρει και μία αξιόπιστη λύση για έναν συνεργατικό πολυμερή κόσμο."

Robin Cook, πρώην Υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου.

"Ο David Held έχει γράψει ένα αξιόλογο βιβλίο, που εξετάζει τα σημαντικότερα προβλήματα με τα οποία παλεύουν οι πολιτικοί ιθύνοντες στον κόσμο μετά την 11η Σεπτεμβρίου. Θα έπρεπε να το διαβάσουν όλοι εκείνοι που ενδιαφέρονται για το μέλλον του πλανήτη μας."

Javier Solana, γενικός γραμματέας του Συμβουλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

"΄Ενας σπάνιος συνδυασμός κοινωνιολογικής φαντασίας, διεισδυτικής ανάλυσης και αδιαμφισβήτητων εμπειρικών αποδείξεων, που παράγει μια πολιτικά εποικοδομητική άποψη: μια λαμπρή ενσωμάτωση της έρευνας που πραγματοποιείται για περισσότερο από μία δεκαετία."

Jurgen Habermas, Πανεπιστήμιο Johann Wolfgang Goethe.

 
-- Επιστροφή στον κατάλογο των βιβλίων --