ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΣΕΠ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΜΙΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ
ISBN 9789606647291
[παλαιό 9606647293]

Τιμή:  112.00 €  

Μόνιμη διεύθυνση αυτής της σελίδας:
https://www.epikentro.gr/index.php?isbn=9606647293
Κωδικός στο σύστημα ΕΥΔΟΞΟΣ: 15090

KATZ MICHAEL
ROSEN HARVEY
Μετάφραση: Θάλεια Μεταξά

Δείτε τα περιεχόμενα του βιβλίου

Αντικείμενο αυτού του βιβλίου είναι η Μικροοικονομική θεωρία και το πώς αυτή χρησιμοποιείται για να αναλύσει και να αξιολογήσει τα σύγχρονα συστήματα της αγοράς.

Η κατανόηση της αγοράς είναι σημαντική για κάθε πολίτη. Σε όλο τον κόσμο, οι κοινωνίες συζητούνε δημόσια τα προτερήματα της προσέγγισης της αγοράς για την αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων. Κάποια έθνη στρέφονται προς την αγορά. Σε άλλες κοινωνίες που είναι ήδη προσανατολισμένες προς την αγορά, οι κριτικοί προβάλλουν το επιχείρημα ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να αναλάβει περισσότερες αρμοδιότητες της ιδιωτικής αγοράς. Η κατανόηση αυτών των αντιθέσεων απαιτεί μια βαθιά κατανόηση της μικροοικονομικής.

Το βιβλίο αυτό προσφέρει στον αναγνώστη τη δυνατότητα να κατανοήσει τη μικροοικονομική θεωρία, μέσα από πολλά παραδείγματα εφαρμογής στην καθημερινή ζωή, και με ένα νεωτεριστικό οργανωτικό πρότυπο διάταξης της ύλης του.

Σε αντίθεση με την παραδοσιακή άποψη που επικρατούσε έως τώρα, σύμφωνα με την οποία όλοι οι συμμέτοχοι σε μια αγορά είναι απόλυτα βέβαιοι σχετικά με τα αποτελέσματα των πράξεών τους, σε αυτό το βιβλίο η αβεβαιότητα των αγορών και άλλα κεντρικά σύγχρονα οικονομικά θέματα, όπως η θεωρία των παιγνίων και η ασύμμετρη πληροφόρηση, αντιμετωπίζονται εξίσου σοβαρά, όσο και τα παραδοσιακά θέματα.

Πρόκειται για ένα βιβλίο, από τα κορυφαία σε πωλήσεις σε όλο τον κόσμο, του οποίου η τρίτη έκδοση, η οποία παρουσιάζεται μεταφρασμένη στα ελληνικά, είναι αποτέλεσμα μιας αμφίδρομης σχέσης την οποία ανέπτυξαν οι συγγραφείς με τους αναγνώστες των προηγούμενων δυο εκδόσεων, μέσα από 1000 ερωτηματολόγια και διπλή ηλεκτρονική έρευνα.

Ο Michael L. Katz είναι καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Berkeley στην California.

Ο Harvey S. Rosen είναι καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας και επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Princeton.

 
-- Επιστροφή στον κατάλογο των βιβλίων --