ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΣΕΠ, ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ
Ο ρόλος της ιστορίας και της φιλοσοφίας των φυσικών επιστημών στη διδασκαλία των φυσικών επιστημών
ISBN 9789604581405

Τιμή:  27.56 €  

Μόνιμη διεύθυνση αυτής της σελίδας:
https://www.epikentro.gr/index.php?isbn=9789604581405
Κωδικός στο σύστημα ΕΥΔΟΞΟΣ: 14931

MATTHEWS MICHAEL
Επιστημονική επιμέλεια και εισαγωγή: Φανή Σέρογλου, Απόδοση στα ελληνικά: Αναστάσιος Σιάτρας, Διόρθωση: Αναστασία Κονδύλη & Δημήτρης Προύσαλης

Κατάλληλο για τον διαγωνισμό ΑΣΕΠ των δασκάλων.
Το βιβλίο αυτό αφορά στη διδασκαλία των φυσικών επιστημών και πιο ειδικά, όπως και ο υπότιτλός του φανερώνει, τη σύνδεση μεταξύ της σύγχρονης διδασκαλίας των φυσικών επιστημών και του ευρύτερου πολιτισμικού πλαισίου.

Διαβάζοντας το βιβλίο ο αναγνώστης έρχεται αντιμέτωπος με τις ίδιες τις απόψεις του για τη διδασκαλία των φυσικών επιστημών, για τις φυσικές επιστήμες, για τη φύση των φυσικών επιστημών και της διδασκαλίας τους, για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή των αναλυτικών προγραμμάτων, για την εκπαίδευση των εκπαιδευτικών μέσα στο παγκόσμιο σκηνικό της διδακτικής των φυσικών επιστημών.

Η ανάγνωση του βιβλίου είναι μια πρόκληση για τον αναγνώστη. Στις σελίδες του ο συγγραφέας συνεχώς επιχειρηματολογεί με έναν τρόπο που βάζει τον αναγνώστη στο ρόλο του συντρόφου του σε έναν διάλογο όπου τα επιχειρήματα και τα συμπεράσματα γεννιούνται, δοκιμάζονται, αναδιπλώνονται, εξελίσσονται, αλλάζουν. Τίποτα δεν επιβάλλεται. Ο Matthews, διαχειρίζεται την πλούσια βιβλιογραφία του μοναδικά. Την συνθέτει, την σχολιάζει και ερμηνεύει τη ροή της καθώς παρουσιάζει τα επιχειρήματά του που προσεγγίζουν κάθε θέμα από πολλές διαφορετικές προσεγγίσεις και κατευθύνσεις.

Με αυτόν τον τρόπο στο βιβλίο παρουσιάζονται οι στόχοι της διδασκαλίας των φυσικών επιστημών, οι κατευθύνσεις των αναλυτικών προγραμμάτων για τις φυσικές επιστήμες, η ιστορία και οι προοπτικές των τρόπων διδασκαλίας τους, οι προοπτικές μιας διδασκαλίας των φυσικών επιστημών ενταγμένων στο ευρύτερο κοινωνικό και πολιτισμικό πλαίσιο.

Πρόκειται για ένα βιβλίο που έχει εμπνεύσει εκατοντάδες ερευνητών στους χώρους της διδακτικής, δεκάδες σχεδιαστές αναλυτικών προγραμμάτων και χιλιάδες εκπαιδευτικών σε ολόκληρο τον κόσμο και το οποίο απευθύνεται σε όσους ασχολούνται με την εκπαίδευση και τη διδασκαλία των φυσικών επιστημών.

O Michael R. Matthews είναι αναπληρωτής καθηγητής στην Παιδαγωγική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας στο Sydney της Αυστραλίας.

 
-- Επιστροφή στον κατάλογο των βιβλίων --