ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΣΕΠ, ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΚΑΤΑΝΟΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ
Μια ψυχογλωσσολογική ανάλυση της ανάγνωσης και της μάθησης της ανάγνωσης
ISBN 9789606647574
[παλαιό 9606647579]

Τιμή:  34.48 €  

Μόνιμη διεύθυνση αυτής της σελίδας:
https://www.epikentro.gr/index.php?isbn=9606647579
Κωδικός στο σύστημα ΕΥΔΟΞΟΣ: 15059

SMITH FRANK
Επιμέλεια - πρόλογος: Αθανάσιος Αϊδίνης Μετάφραση: Ανδρέας Χατζηαθανασίου

Κατάλληλο για τον διαγωνισμό ΑΣΕΠ των δασκάλων.
Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζονται εναλλακτικές θεωρίες για την κατάκτηση της αναγνωστικής ικανότητας των παιδιών αλλά και προτάσεις για τη διδασκαλία της ανάγνωσης,

Η κατανόηση της διαδικασίας της ανάγνωσης αποτελεί αντικείμενο ερευνών για περισσότερο από έναν αιώνα και είναι στο επίκεντρο μια μεγάλης διαμάχης ανάμεσα σε επαγγελματίες, πολιτικούς και το ευρύ κοινό.

Η μετάφραση στα ελληνικά της έκτης έκδοσης του βιβλίου του Frank Smith, έρχεται να συμβάλλει στη συζήτηση που τα τελευταία χρόνια διεξάγεται και στην Ελλάδα σχετικά με την ανάγνωση και τη διδασκαλία της στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα όπου για περισσότερο από έναν αιώνα ακολουθείται η ίδια μέθοδος διδασκαλίας της πρώτης ανάγνωσης και γραφής.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά χρήσιμο βιβλίο για όλους όσους, με οποιονδήποτε τρόπο και από οποιοδήποτε επιστημονικό πεδίο, εμπλέκονται στη διδασκαλία της ανάγνωσης και την κατανόηση αυτής της πολύπλοκης διαδικασίας. Συμβάλλει στην κατανόηση των διαδικασιών που προτείνονται από το πλαίσιο της ολιστικής προσέγγισης στη διδασκαλία της γλώσσας, χωρίς να απορρίπτονται τα ευρήματα σημαντικών ερευνών που υποστηρίζουν την αναλυτική διδασκαλία των φωνημάτων και την ανάπτυξη της φωνολογικής ενημερότητας.

Στοχεύει να βοηθήσει τους αναγνώστες να πάρουν τις δικές τους αποφάσεις, βασισμένοι στην έρευνα για την ανάγνωση, που είναι προσβάσιμη για όλους, και στην εμπειρία και προσωπική γνώση τους.

 
-- Επιστροφή στον κατάλογο των βιβλίων --