ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Προγράμματα κυκλοφοριακής αγωγής
ISBN 9789606647840
[παλαιό 9606647846]

Τιμή:  26.50 €  

Μόνιμη διεύθυνση αυτής της σελίδας:
https://www.epikentro.gr/index.php?isbn=9606647846

Κωδικός στο σύστημα ΕΥΔΟΞΟΣ: 15076

ΠΑΤΡΑ ΡΑΝΙΑ

Εφημερίδα "ΕΜΠΡΟΣ", 16-10-2010

Στο βιβλίο αυτό, που επιμελήθηκε η Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής κα Ράνια Πάτρα, παρουσιάζονται προγράμματα κυκλοφοριακής αγωγής που με την καθοδήγησή της σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν από τις υπεύθυνες νηπιαγωγούς, σε νηπιαγωγεία του ν. Πιερίας.

Η έλλειψη κυκλοφοριακής αγωγής κυρίως στο σχολείο είναι, σύμφωνα με τους ειδικούς, η κύρια αιτία τόσων ατυχημάτων που καθημερινά συμβαίνουν στους ελληνικούς δρόμους.

Τα προγράμματα που περιλαμβάνονται στο βιβλίο στοχεύουν στο να καλλιεργήσουν στη συνείδηση των παιδιών κανόνες, γνώσεις και συμπεριφορές χρήσιμες για την καθημερινότητά τους ως πεζών αλλά και ως μελλοντικών ενηλίκων οδηγών.

Ενισχύουν την πρωτοβουλία, την κριτική σκέψη, το σεβασμό στη διαφορετικότητα, τη συμμετοχή και τη δημιουργία των παιδιών μέσα από τη δράση σε μικρές ομάδες.

Τα παιδιά αναπτύσσουν μέσα από βιωματικές προσεγγίσεις την ικανότητα για ανάγνωση του οδικού περιβάλλοντος και τη δεξιότητα για πλήρη επικοινωνία με αυτό. Μυούνται στις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, πληροφορούνται για τις βασικές αιτίες των ατυχημάτων και τους κινδύνους που ελλοχεύουν όταν εκτίθενται στο οδικό περιβάλλον και προετοιμάζονται για να είναι ικανά να προσαρμοστούν σε κάθε αλλαγή του κυκλοφοριακού περιβάλλοντος χωρίς να απειλείται και να κινδυνεύει η ζωή η δική τους ή των άλλων

Το κενό που υπάρχει σχετικά με το υλικό για την κυκλοφοριακή αγωγή στην ελληνική εκπαίδευση έρχεται να καλύψει με τον καλύτερο τρόπο αυτό το βιβλίο, προτείνοντας προγράμματα κυκλοφοριακής αγωγής για το νηπιαγωγείο τα οποία έχουν εφαρμοσθεί στην πράξη με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία.

Η Ράνια Πάτρα είναι Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής.

 
-- Επιστροφή στον κατάλογο των βιβλίων --