ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Μέσα και Πολιτισμός
ISBN 9789606645273

Έτος έκδοσης 2016
Τιμή:  23.32 €  
eBOOK: 12.99 €  

Μόνιμη διεύθυνση αυτής της σελίδας:
https://www.epikentro.gr/index.php?isbn=9789606645273
Κωδικός στο σύστημα ΕΥΔΟΞΟΣ: 15154

ΜΠΑΝΤΙΜΑΡΟΥΔΗΣ ΦΙΛΗΜΩΝ

Στο βιβλίο αυτό ο Φιλήμων Μπαντιμαρούδης περιγράφει τα σημαντικότερα επικοινωνιακά επιτεύγματα του ανθρώπου από την εποχή του Γουτεμβέργιου μέχρι σήμερα καθώς και τις επιδράσεις και τις επιπτώσεις που είχαν τα επιτεύγματα αυτά στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Από το ξεκίνημα της ιστορίας της ανθρώπινης περιπέτειας, η εξέλιξη της επικοινωνίας καθόρισε τους ρυθμούς των πολιτισμικών ανακατατάξεων και την πορεία της γνώσης. Με αυτό ως δεδομένο, το βιβλίο παρουσιάζει το έντυπο, το ραδιόφωνο, τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το διαδίκτυο ως τις εφευρέσεις που καθόρισαν και καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό, τις οικονομικές, πολιτιστικές αλλά και τις κοινωνικές εξελίξεις στο σύγχρονο κόσμο.

Τις εξελίξεις αυτές, ο συγγραφέας, τις αντιμετωπίζει κριτικά εξετάζοντας τις επιδράσεις τους σε διάφορες κοινωνίες αναλύοντας τις ανθρώπινες συμπεριφορές που αλλοιώθηκαν εξαιτίας των διαφόρων τεχνολογιών και προσαρμόστηκαν σε νέα πολιτισμικά περιβάλλοντα.

Η εφεύρεση της τυπογραφίας αντιμετωπίζεται ως η απαρχή της διαμόρφωσης του σύγχρονου δυτικού κόσμου καθώς λειτούργησε καταλυτικά στις επαναστάσεις και επανατοποθετήσεις που έλαβαν χώρα μετά τον 14ο αιώνα.

Η Προτεσταντική Μεταρρύθμιση, η Ιταλική Αναγέννηση, ο Γαλλικός Διαφωτισμός, η Βιομηχανική Επανάσταση, η Πυρηνική Επανάσταση καθώς και η Επανάσταση της Πληροφορίας θεωρούνται από το συγγραφέα, επακόλουθα των νέων δεδομένων που έφερε στο προσκήνιο η εφεύρεση του τότε άσημου Γερμανού μεταλλουργού.

Πρόκειται για ένα πολύ χρήσιμο βιβλίο για όλους όσους ασχολούνται με τα Μ.Μ.Ε. αλλά και για όλους τους πολίτες που προβληματίζονται γύρω από τις εξελίξεις και το ρόλο των μέσων επικοινωνίας στη σύγχρονη κοινωνία.

Ο Φιλήμων Μπαντιμαρούδης διδάσκει στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

 
-- Επιστροφή στον κατάλογο των βιβλίων --