ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ, ΔΟΚΙΜΙΑ-ΜΕΛΕΤΕΣ

Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΣΗΜΕΡΑ
ISBN 9786182040072

Έτος έκδοσης 2020
Σελίδες: 248
Τιμή:  14.00 €  

Μόνιμη διεύθυνση αυτής της σελίδας:
https://www.epikentro.gr/index.php?isbn=9786182040072

MUDDE CAS
Πρόλογος – Επιμέλεια: Πέτρος Παπασαραντόπουλος

Περιεχόμενα
Πρόλογος του επιμελητή
Πρόλογος στην ελληνική έκδοση
Εισαγωγή

Η ακρoδεξιά επανήλθε δριμεία. Μετά από αρκετές δεκαετίες στο πολιτικό περιθώριο, η ακροδεξιά πολιτική εμφανίστηκε και πάλι στην κεντρική πολιτική σκηνή. Τρεις από τις μεγαλύτερες δημοκρατίες στον κόσμο –η Βραζιλία, η Ινδία και οι Ηνωμένες Πολιτείες– έχουν τώρα έναν ριζοσπάστη δεξιό ηγέτη, ενώ τα ακροδεξιά κόμματα εξα-κολουθούν να αυξάνουν τις επιδόσεις τους και να έχουν ολοένα και περισσότερη υποστήριξη στην Ευρώπη.

Σε αυτό το επίκαιρο βιβλίο, ο Cas Mudde, ένας από τους πλέον σημαντικούς ειδικούς στον πολιτικό εξτρεμισμό παγκοσμίως, προσφέρει μια συνοπτική επισκόπηση του τέταρτου κύματος της μεταπολεμικής ακροδεξιάς πολιτικής, διερευνώντας την ιστορία, την ιδεολογία, την οργάνωση, τις αιτίες και τις συνέπειες, καθώς και τις αντιδράσεις της κοινωνίας των πολιτών, του κομματικού συστήματος και των κρατικών δρώντων στις προκλήσεις που θέτουν οι ιδέες και η επιρροή της. Αυτό που ορίζει αυτή την πρόσφατη ακροδεξιά αναγέννηση, σύμφωνα με τον Mudde, είναι η είσοδός της στην κυρίαρχη πολιτική τάση και η κανονικοποίησή της στο σύγχρονο πολιτικό τοπίο. Αμφισβητώντας την ορθόδοξη σκέψη σχετικά με τη σχέση ανάμεσα στη συμβατική και την ακροδεξιά πολιτική, ο Mudde προσφέρει μια σύνθετη και διορατική εικόνα μιας από τις βασικές πολιτικές προκλήσεις της εποχής μας.


MUDDE CAS
Ο Cas Mudde είναι καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο της Georgia και στο Κέντρο Ερευνών για τον Εξτρεμισμό (Centre for Research on Extremism – C-REX) στο Πανεπιστήμιο του Όσλο.

Δήλωσαν για το βιβλίο

«Δυνατό, διαχρονικό, σημαντικό».Elif Shafak

«Η ακρoδεξιά μεταλλάσσεται και ο Cas Mudde προσφέρει τον καλύτερο οδηγό για την κατανόηση της ανάπτυξης και του αντίκτυπού της».Ryan Heath, POLITICO

«Ο Cas Mudde είναι ένας από τους πιο οξυδερκείς πολιτικούς αναλυτές με την πιο καθαρή ματιά στη Δύση. Το τελευταίο έργο του προσφέρει άφθονη γνώση και αποτελεί έναν ζωτικής σημασίας οδηγό για το εύρος των νατιβιστικών και εξ-τρεμιστικών ομάδων που διαμορφώνουν το παγκόσμιο zeitgeist».Ishaan Tharoor, THE WASHINGTON POST

 
-- Επιστροφή στον κατάλογο των βιβλίων --