ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ, ΔΟΚΙΜΙΑ-ΜΕΛΕΤΕΣ

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ
Κείμενα για την πολιτική, τις πόλεις, τη ζωή
ISBN 9789604589982

Έτος έκδοσης 2020
Σελίδες: 304
Τιμή:  14.00 €  

Μόνιμη διεύθυνση αυτής της σελίδας:
https://www.epikentro.gr/index.php?isbn=9789604589982

Κωδικός στο σύστημα ΕΥΔΟΞΟΣ: 94690111

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Προλογίζει η Σώτη Τριανταφύλλου

Περιεχόμενα
Adults in the country
Αντί Εισαγωγής

Μικρά θραύσματα δημόσιας γραφής του Σταύρου Κωνσταντινίδη από την τριετία 2017-2020 συγκεντρώνονται και σχηματίζουν μια γνώμη για την πολιτική, τις πόλεις και τη ζωή, στο κλείσιμο μιας δεκαετίας που θυμίζει δρόμο μελαγχολικό.

Συνεντεύξεις, άρθρα, ημερολογιακές σημειώσεις και δοκιμιακές προσεγγίσεις με σταθερή αφετηρία το πολιτικό πεδίο τείνουν με μια διαγώνια διαδρομή στο κάτοπτρο της κανονικότητας, όπου η κοινωνία αναζητεί το ώριμο είδωλό της.


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Ο Σταύρος Κωνσταντινίδης γεννήθηκε στην Κολωνία το 1968. Είναι Πολιτικός Μηχανικός-Συγκοινωνιολόγος, απόφοιτος της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ. Συμμετέχει ενεργά στην πολιτική ζωή της χώρας και έχει θητεύσει σε επιτελικές θέσεις στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Αρθρογραφεί συστηματικά τα τελευταία 25 χρόνια στον ημερήσιο και τον ηλεκτρονικό Τύπο. Το Αναζητώντας την κανονικότητα είναι το πέμπτο βιβλίο του. Έχει γράψει ακόμη: Ανοιχτές Πόλεις (Athens Voice Books, 2010), Έξυπνοι δρόμοι για μια ανθρώπινη Πόλη (Athens Voice Books, 2010), τη συλλογή κειμένων Δρόμοι σαν ιστορίες και Ο Έρωτας στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ (Επίκεντρο, 2016). Ζει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Δήλωσαν για το βιβλίο

«Ήταν μια τρομερή δεκαετία: όλες μας οι αυταπάτες, οι ευσεβείς μας πόθοι για τη χώρα και για μας τους ίδιους διαψεύστηκαν. […] Σήμερα ξέρουμε ότι για να ανθίσει η φαντασία χρειάζεται τη λογική, την ψυχραιμία, τη σύνεση• τις ιδιότητες που αποκτούν οι άνθρωποι και οι χώρες μετά από σκέψη και προσπάθεια».Σώτη Τριανταφύλλου

 
-- Επιστροφή στον κατάλογο των βιβλίων --