ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ

ΠΟΙΟΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ;
Μελέτη για το ρόλο των διαμεσολαβητικών στελεχών στα δίκτυα
ISBN 9789604589258

Έτος έκδοσης 2020
Σελίδες: 136
Τιμή:  8.00 €  

Μόνιμη διεύθυνση αυτής της σελίδας:
https://www.epikentro.gr/index.php?isbn=9789604589258

Κωδικός στο σύστημα ΕΥΔΟΞΟΣ: 86198833

ΜΑΡΚΑΚΗ Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΧΑΤΖΗΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ (Επ.)
Πρόλογος: Θεόδωρος Χατζηπαντελής

Περιεχόμενα
Πρόλογος
Εισαγωγή

Το βιβλίο παρουσιάζει και αναλύει τον γοητευτικό και σύγχρονο κόσμο των φυσικών δικτύων μέσα από την άσκηση επιδράσεων και τη διαμόρφωση προτιμήσεων όπως αυτές προκύπτουν από την αλληλεπίδραση που έχουμε με άτομα στο φυσικό περιβάλλον. Με απλό και περιγρα­φικό τρόπο ο αναγνώστης καταλαβαίνει ότι απλές καθημερινές δραστηριότητες, όπως το να βγει για φαγητό με φίλους, ή μία συζήτηση στο γραφείο, ασκούν αλληλεπιδράσεις. Είναι αυτού του είδους οι επαφές αρκετές για να αλλάξουμε γνώμη για την πολιτική μας προτίμηση;

Μπορεί και σε ποιο βαθμό να μας κινητοποιήσει να εμπλακούμε πολιτικά μια συζήτηση ή μια κινητοποίηση μέσω φίλων; Οι πολιτικοί, οι επαγγελματίες της πολιτικής επικοινωνίας και του πολιτικού μάρκετινγκ φαίνεται να θέλουν να αξιοποιήσουν τη δυναμική της δικτύωσης, οι πολίτες όμως τι γνώμη έχουν για αυτό;

Τα δίκτυα μας επηρεάζουν περισσότερο από όσο θέλουμε να πιστεύουμε, αλλά αντίστοιχα τα επηρεάζουμε και εμείς.

Μέσα από την παρουσίαση έρευνας που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα, o αναγνώστης κατανοεί τη σημασία και τη δυναμική των επαφών του με άλλους, ο πολιτικός και ο σύμβουλος πολιτικού μάρκετινγκ βρίσκουν απαντήσεις σχετικές με τις επιδράσεις και ένα εργαλείο για τη διαμόρφωση στρατηγικής επικοινωνίας.


ΜΑΡΚΑΚΗ Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
Η Ευαγγελία Μαρκάκη είναι Διδάκτορας Εφαρμοσμένης Στατιστικής στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ και ολοκλήρωσε μεταδιδακτορικό στην άσκηση επιδράσεων κοινωνικών – προσωπικών και ηλεκτρονικών δικτύων. Συμμετέχει ως επιστημονική σύμβουλος στη διεξαγωγή ερευνών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και από το 2009 διδάσκει στην ανώτερη και ανώτατη εκπαίδευση στην Ελλάδα και στη Γερμανία. Από το 2006 εργάζεται πάνω στο στρατηγικό πολιτικό μάρκετινγκ και στην πολιτική επικοινωνία, στο σχεδιασμό καριέρας και στη διοίκηση ανθρωπίνου δυναμικού.

ΧΑΤΖΗΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
Ο Θεόδωρος Χατζηπαvτέλης είναι Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του ΑΠΘ από την ίδρυσή του (2001). Εργάζεται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο από το 1981. Αποφοίτησε από το Τμήμα Μαθηματικών και έλαβε το διδακτορικό του από το Τμήμα Στατιστικής και Επιχειρησιακής Έρευνας. Δίδαξε σε πολλά Πανεπιστημιακά Τμήματα. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 100 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σχετικά με την Εκλογική Ανάλυση, την ανάλυση της κοινής γνώμης, τον εργαστηριακό σχεδιασμό, την Εφαρμοσμένη Στατιστική, τον Πολιτικό και Περιφερειακό Σχεδιασμό.
 
-- Επιστροφή στον κατάλογο των βιβλίων --