ΔΟΚΙΜΙΑ-ΜΕΛΕΤΕΣ, ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ
ISBN 9789604589050

Έτος έκδοσης 2020
Σελίδες: 312
Τιμή:  17.00 €  

Μόνιμη διεύθυνση αυτής της σελίδας:
https://www.epikentro.gr/index.php?isbn=9789604589050

Κωδικός στο σύστημα ΕΥΔΟΞΟΣ: 86198267

FRIEND MICHÉLE
ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ (Επ.)
Μετάφραση: Βερόνα Πέτρου

Περιεχόμενα
Πρόλογος της επιμελήτριας (Δ. Χριστοπούλου)
Εισαγωγή (M. Friend)

Έγραψαν για το βιβλίο:
Εφημερίδα "ΑΜΑΡΥΣΙΑ", 21-03-2020

Η φιλοσοφία των μαθηματικών είναι ένα εξαιρετικά προκλητικό, από άποψη ενδιαφέροντος, επιστημονικό πεδίο με ιδιαίτερες απαιτήσεις, το οποίο προϋποθέτει γνώση φιλοσοφίας και γνώση μαθηματικών.

Το παρόν μεταφρασμένο βιβλίο της M. Friend αποτελείται από έξι κεφάλαια που αναφέρονται στα βασικά ρεύματα της φιλοσοφίας των μαθηματικών με ιδιαίτερη αναφορά σε μαθηματικές έννοιες, όπως π.χ. η έννοια του απείρου, και σε θεμελιώδεις φιλοσοφικές διαμάχες, όπως αυτή μεταξύ του μαθηματικού ρεαλισμού και της κατασκευασιοκρατίας.

Είναι μια σημαντική διεθνής συνεισφορά στον κλάδο, η οποία συνδυάζει και εξισορροπεί το φιλοσοφικό με το τεχνικό μαθηματικό επίπεδο.

Επεξηγεί τις λεπτές εννοιολογικές διαφορές, επιμένει στην κατανόηση αρκετά τεχνικών και εκλεπτυσμένων φιλοσοφικών ή λογικών και μαθηματικών εννοιών και διδάσκει τον αναγνώστη με έναν ρέοντα, άμεσο και ζωντανό λόγο.


FRIEND MICHÉLE
Η Michéle Friend είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Φιλοσοφίας στο Columbian College of Arts and Sciences και διδάσκει στο University of Reading, στο London School of Economics και στο University of Manchester. Ειδικεύεται στον τομέα της φιλοσοφίας των μαθηματικών, της φιλοσοφίας της λογικής, της λογικής, της φιλοσοφίας της επιστήμης, της μεταφυσικής, της επιστημολογίας, της φιλοσοφίας της γλώσσας, της φιλοσοφίας της οικολογικής οικονομικής και της φιλοσοφίας της επιστήμης των υπολογιστών.

ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
Η Δήμητρα Χριστοπούλου είναι Επίκουρη Καθηγήτρια του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και τ. Λέκτορας του Τμήματος Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η Φιλοσοφία των Μαθηματικών, η Φιλοσοφία της Λογικής, η Αναλυτική Μεταφυσική και η Φιλοσοφία της Επιστήμης.
 
-- Επιστροφή στον κατάλογο των βιβλίων --