ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ - ΠΟΙΗΣΗ, ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
ISBN 9789604589760

Έτος έκδοσης 2020
Σελίδες: 224
Τιμή:  10.00 €  

Μόνιμη διεύθυνση αυτής της σελίδας:
https://www.epikentro.gr/index.php?isbn=9789604589760

ΚΟΡΤΗ-ΚΟΝΤΗ ΣΤΕΦΗ

Περιεχόμενα
Μέρος Πρώτο - Η απόβαση

Έγραψαν για το βιβλίο:
Ηλεκτρονικό περιοδικό "diastixo.gr", 07-09-2020 Δείτε την πρωτότυπη δημοσίευση

Στα χρόνια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου συμμαχικές δυνάμεις κυρίως Γάλλων και Άγγλων αποβιβάζονται και στρατοπεδεύουν στη Θεσσαλονίκη, που γίνεται έτσι μια πολυάνθρωπη πολυπολιτισμική πόλη. Ο πόλεμος με τους Αυστριακούς και τους Βουλγάρους μαίνεται στα σύνορα με πολλές απώλειες, αλλά στο ενδιάμεσο οι στρατιώτες προσπαθούν να τον ξεχάσουν διασκεδάζοντας στα καφέ-σαντάν και τα καμπαρέ που έχουν ξεφυτρώσει στην πόλη. Ένας νεαρός Γάλλος αξιωματικός, ο Γκαστόν, ερωτεύεται μια ωραία Θεσσαλονικιά, την Άρτεμη και κάνει όνειρα για μια ζωή μαζί της.

Η μεγάλη πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης που ξεσπά τον Αύγουστο του 1917 αλλάζει τη μορφή της πόλης και τις ζωές των κατοίκων της, αλλά φέρνει πιο κοντά τους δυο ερωτευμένους. Πλάι τους υπάρχουν άλλα πρόσωπα με τις δικές τους ιστορίες που ζουν και κινούνται γύρω από τους πρωταγωνιστές. Όταν ο πόλεμος θα τελειώσει και οι ξένοι θα επιστρέψουν στις πατρίδες τους, οι δυο νέοι χωρίζονται προσωρινά, αλλά ελπίζουν ότι παρά τις μεγάλες δυσκολίες θα τα καταφέρουν τελικά να ξαναβρεθούν μαζί.


ΚΟΡΤΗ-ΚΟΝΤΗ ΣΤΕΦΗ
Η Στέφη Κόρτη-Κόντη γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά μεγάλωσε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στο ΑΠΘ και έκανε μεταπτυχιακά στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Δίδαξε Κλασική Αρχαιολογία στο ΑΠΘ. Της ίδιας:Ψευδαισθήσεις, Ποιήματα, Θεσσαλονίκη, 1983. Πατρών τριάντα τέσσερα, Θεσσαλονίκη, 1993. Πλατεία Ναυαρίνου, Θεσσαλονίκη, 2000. Από τη Σμύρνη δεν έρχονται πια καρτ ποστάλ, Θεσσαλονίκη, 2008. Στάση Ευζώνων, Θεσσαλονίκη 2010. Οι σοκολάτες του Σεφέρη, 2011. Στη δίνη του εμφυλίου, 2016.
 
-- Επιστροφή στον κατάλογο των βιβλίων --