ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΧΑΝΑ ΑΡΕΝΤ
ISBN 9789604589425

Έτος έκδοσης 2019
Σελίδες: 144
Τιμή:  9.00 €  
eBOOK: 5.49 €  

Μόνιμη διεύθυνση αυτής της σελίδας:
https://www.epikentro.gr/index.php?isbn=9789604589425

Κωδικός στο σύστημα ΕΥΔΟΞΟΣ: 94645758

BERNSTEIN RICHARD J.
ΨΥΧΟΓΙΟΣ Κ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ (Επ.)
Μετάφραση: Βασιλική Σουλαδάκη

Περιεχόμενα
Εισαγωγή
Προσωπική και Πολιτική Ευθύνη

Έγραψαν για το βιβλίο:
Περιοδικό "Άμυνα & Διπλωματία", Απρίλιος 2020

Τα βιβλία της Xάνα Άρεντ έχουν μεταφραστεί σε δεκάδες γλώσσες. Σε όλο τον κόσμο ενδιαφέρονται με πάθος για το έργο της, πληθαίνουν συνεχώς τα βιβλία, συνέδρια και άρθρα που επικεντρώνονται στις ιδέες της, συζητήσεις και αναφορές κατακλύζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Γιατί αυτή η έκρηξη ενδιαφέροντος για τη ζωή και το έργο της;

Ο R. J. Bernstein θεωρεί ότι η διεισδυτική σκέψη της Χάνα Άρεντ μας βοηθά να σκεφθούμε και για τον ζόφο της εποχής μας και για τις πηγές φωτός που μπορούν να τον διαλύσουν. Στο βιβλίο αυτό διερευνά τα θέματα που την έχουν απασχολήσεις: για τους ανέστιους και τους πρόσφυγες, το δικαίωμα να έχεις δικαιώματα, την κριτική προς τον σιωνισμό, την κοινοτοπία του κακού, τις σύνθετες σχέσεις μεταξύ αλήθειας, ψεύδους, εξουσίας, βίας.

Πολύτιμο βοήθημα για όσους θέλουν, με την επικουρία της σκέψης της Χάνα Άρεντ, να κατανοήσουν τις δυνάμεις που διαμορφώνουν τον σημερινό κόσμο.


BERNSTEIN RICHARD J.
Ο Ρίτσαρντ Τζ. Μπερνστάιν (Richard Jacob Bernstein) είναι καθηγητής φιλοσοφίας στο New School for Social Research της Νέας Υόρκης. Γεννήθηκε το 1932, σπούδασε στα University of Chicago και Columbia University, δίδαξε παλιότερα στο Yale, στο Εβραϊκό πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ και στο Haverford College. Μεταξύ άλλων έχει εκδώσει τα βιβλία Praxis and Action, The Restructuring of Social and Political Theory, Philosophical Profiles: Essays in a Pragmatic Mode, Radical Evil: A Philosophical Interrogation, Hannah Arendt and the Jewish Question, Violence: Thinking without Banisters.

ΨΥΧΟΓΙΟΣ Κ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Ο Δημήτρης Κ. Ψυχογιός γεννήθηκε το 1948 στα Λεχαινά Ηλείας. Γνωρίζει ανάγνωση και γραφή, θυμάται λίγη από την αριθμητική που έμαθε όταν σπούδαζε Φυσική και αρκετή από την ιστορία και εθνολογία της Ελλάδας με την οποία ασχολήθηκε στο διδακτορικό του. Υπήρξε ερευνητής στο ΕΚΚΕ, καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπου δίδασκε μαθήματα για τα μέσα μαζικής επικοινωνίας και τη γραφή, μέλος του ΕΣΡ. Ασχολήθηκε κατά καιρούς με την πολιτική, εργαζόταν πάντα σε εφημερίδες και περιοδικά ("Ελευθεροτυπία", "Αυγή", "Αντιθέσεις", "Αντί", "Δίφωνο"), για να καταλήξει το 1990 στο "Βήμα", στο οποίο συνεχίζει να γράφει κάθε Κυριακή με το ψευδώνυμο Διόδωρος Κυψελιώτης. Παντρεμένος, πατέρας πολλών παιδιών. Το μυθιστόρημα "Χιονίζει ήσυχα στις Αγριόλευκες" (Γαβριηλίδης, 2011) είναι το πρώτο που εξέδωσε.
 
-- Επιστροφή στον κατάλογο των βιβλίων --