ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ

ΕΞΤΡΕΜΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
ISBN 9789604588732

Έτος έκδοσης 2018
Σελίδες: 346
Τιμή:  13.00 €  
eBOOK: 7.49 €  

Μόνιμη διεύθυνση αυτής της σελίδας:
https://www.epikentro.gr/index.php?isbn=9789604588732

Κωδικός στο σύστημα ΕΥΔΟΞΟΣ: 86194857

MUDDE CAS

Περιεχόμενα
Πρόλογος Πέτρου Παπασαραντόπουλου
Πρόλογος

Έγραψαν για το βιβλίο:
Περιοδικό "The books' journal", Ιανουάριος 2019
Εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ", 12-01-2019
Εφημερίδα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", 20-01-2019 Δείτε την πρωτότυπη δημοσίευση
Ιστοσελίδα "BOOKPRESS", Ιούνιος 2019
Εφημερίδα "ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ", 12-12-2019

Το βιβλίο Εξτρεμισμός και Δημοκρατία στην Ευρώπη είναι μια συλλογή σύντομων και προσιτών σε όλους δοκιμίων σχετικά με την άκρα δεξιά, τον λαϊκισμό, τον ευρωσκεπτικισμό και τη φιλελεύθερη δημοκρατία από έναν σημαντικό πανεπιστημιακό και δημόσιο διανοούμενο. Ο συγγραφέας αναλύει με νηφαλιότητα, βασισμένη στα γεγονότα, την «άνοδο της άκρας δεξιάς» στην Ευρώπη, ένα θέμα που συχνά παρουσιάζεται υπερβολικά από τα μέσα ενημέρωσης, και υπερασπίζεται με πάθος τις θεμελιώδεις αρχές της φιλελεύθερης δημοκρατίας. Μερικές φορές αντίθετα με τις κρατούσες αντιλήψεις και πάντα προσφέροντας τροφή για σκέψη, ο Mudde υποστηρίζει ότι η πραγματική πρόκληση στη φιλελεύθερη δημοκρατία προέρχεται από τις πολιτικές ελίτ στο επίκεντρο των πολιτικών συστημάτων παρά από τους πολιτικούς αμφισβητίες στο πολιτικό περιθώριο. Προχωρώντας πέρα από την απλουστευτική αντίθεση μεταξύ εξτρεμισμού και δημοκρατίας, που είναι πολύ πιο σαφής στη θεωρία παρά στην πράξη, τονίζει τους εσωτερικούς κινδύνους για τη φιλελεύθερη δημοκρατία χωρίς να παραβλέπει τις εξωτερικές απειλές. Αυτό το βιβλίο πρέπει να το διαβάσει όποιος ενδιαφέρεται για την ευρωπαϊκή πολιτική, τον εξτρεμισμό και/ή τις τρέχουσες υποθέσεις παγκοσμίως γενικότερα.

Ο Cas Mudde είναι καθηγητής στο τμήμα Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων του πανεπιστημίου της Georgia, στις ΗΠΑ και Ερευνητής στο Κέντρο Έρευνας για τον Εξτρεμισμό (C-REX) στο πανεπιστήμιο του Όσλο, στη Νορβηγία.


MUDDE CAS
Ο Cas Mudde είναι καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο της Georgia και στο Κέντρο Ερευνών για τον Εξτρεμισμό (Centre for Research on Extremism – C-REX) στο Πανεπιστήμιο του Όσλο.
 
-- Επιστροφή στον κατάλογο των βιβλίων --