ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ

Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΩΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ
Η διανόηση και η Οκτωβριανή Επανάσταση
ISBN 9789604588244

Έτος έκδοσης 2018
Σελίδες: 248
Τιμή:  13.00 €  

Μόνιμη διεύθυνση αυτής της σελίδας:
https://www.epikentro.gr/index.php?isbn=9789604588244

Κωδικός στο σύστημα ΕΥΔΟΞΟΣ: 77111271

ΡΙΚΛΙΝ ΜΙΧΑΗΛ
Εισαγωγή - μετάφραση από τα Ρωσικά: Δημήτρης Β. Τριανταφυλλίδη

Περιεχόμενα
Εισαγωγή

Έγραψαν για το βιβλίο:
Εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ", 15-07-2018 Δείτε την πρωτότυπη δημοσίευση
Εφημερίδα "ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ", 11-10-2018
Περιοδικό "Άμυνα και Διπλωματία", Ιανουάριος 2019

Ο Μιχαήλ Ρίκλιν (1948) ανήκει στην πλειάδα των Ρώσων στοχαστών που ενώ γεννήθηκαν και μεγάλωσαν σε ασφυκτικά ελεγχόμενο περιβάλλον, όχι μόνο διατήρησαν την πνευματική τους ανεξαρτησία και ελευθερία, μα συνέχισαν την μεγάλη παράδοση της πατρίδας του, διαπρέποντας στο τομέα της Φιλοσοφικής Ανθρωπολογίας, της Ιστορίας του ευρωπαϊκού πολιτισμού αλλά και της μετάφρασης παραδίδοντας στον ρώσο αναγνώστη κείμενα του Τζ. Φρέιζερ, του Κλόντ Λέβι Στρος και άλλων. Είναι καθηγητής πολλών ευρωπαϊκών πανεπιστημίων και μέλος επιστημονικών εταιρειών.

Θιασώτης της ελευθερίας, ήρθε σε σύγκρουση με το μετακομμουνιστικό καθεστώς της χώρας του και αναγκάστηκε να μετακομίσει στην Γερμανία, όπου εργάζεται μέχρι σήμερα, διδάσκοντας και γράφοντας επιστημονικές εργασίας, συμμετέχοντας σε διάφορα συνέδρια και σεμινάρια, παραμένοντας πάντα ενεργός πολίτης.

Το βιβλίο «Ο κομμουνισμός ως θρησκεία» είναι μία διεισδυτική ματιά στην ιστορική γέννηση της τερατώδους θρησκείας του ολοκληρωτισμού του 20ού αιώνα, αλλά και της γοητείας που άσκησε στους διανοουμένους της Δύσης, οι οποίοι είδαν σε αυτή την ενσάρκωση της επί της Γης βασιλείας του ανθρώπου, κλείνοντας πολλές φορές τα αυτιά τους στις οιμωγές των ταπεινών και καταφρονεμένων, των αθώων θυμάτων των Γκουλάγκ.

 
-- Επιστροφή στον κατάλογο των βιβλίων --