ΒΙΒΛΙΑ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ

ΔΙΑΚΟΝΙΣΣΕΣ, ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ
Πρακτικά Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου
ISBN 9789604587834

Έτος έκδοσης 2017
Σελίδες: 512
Τιμή:  25.00 €  

Μόνιμη διεύθυνση αυτής της σελίδας:
https://www.epikentro.gr/index.php?isbn=9789604587834

ΑΜΟΙΡΙΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (Επ.)
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ (Επ.)
ΓΚΟΥΤΖΙΟΥΔΗΣ ΜΟΣΧΟΣ (Επ.)

Περιεχόμενα
Εισαγωγή
Πρόλογος

Το παρόν έργο περιλαμβάνει 40 περίπου εισηγήσεις διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου του CEMES για τον θεσμό των διακονισσών, οι οποίες καλύπτουν σχεδόν όλους τους τομείς της βιβλικής, λειτουργικής, πατερικής, συστηματικής, νομοκανονικής, και ιστορικής θεολογίας.

Κατά τις ισχύουσες κανονικές διατάξεις, οι γυναίκες αποκλείονται από την μυστηριακή «ιερουργική» ιερωσύνη, όχι όμως και από την «διακονική», όπως ρητά εκφράστηκε στο τελικό κείμενο του Συνεδρίου της Ρόδου, το οποίο, σαφώς συνιστά, ότι «η αποστολική τάξη των διακονισσών πρέπει να αναβιώσει» (§ 32).


ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
Ο Πέτρος Βασιλειάδης είναι ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Πρόεδρος του Κέντρου Οικουμενικών, Ιεραποστολικών και Περιβαλλοντικών Μελετών «Μητρ. Παντελεήμων Παπαγεωργίου» (CEMES) και της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (WOCATI). Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1945, σπούδασε Θεολογία και Μαθηματικά στο AΠΘ, και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Βιβλική Κριτική και Βιβλική Θεολογία στα πανεπιστήμια Kings’ College του Λονδίνου και Χαϊδελβέργης της Γερμανίας.
 
-- Επιστροφή στον κατάλογο των βιβλίων --