ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ

ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ
ISBN 9789604580095

Έτος έκδοσης 2017
Σελίδες: 224
Τιμή:  9.00 €  
eBOOK: 5.49 €  

Μόνιμη διεύθυνση αυτής της σελίδας:
https://www.epikentro.gr/index.php?isbn=9789604580095

Κωδικός στο σύστημα ΕΥΔΟΞΟΣ: 68389359

ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Περιεχόμενα
Πρόλογος

Έγραψαν για το βιβλίο:
Εφημερίδα "ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ", 08-07-2017
"ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ", 05-07-2017

Με αφορμή τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας περί «Μινώταυρου του Νεοφιλελευθερισμού» και την προσπάθεια του Πρωθυπουργού και της Αριστεράς να φορτώσουν τα οικονομικά αδιέξοδα της χώρας σε μια φαντασιακή συνομωσία ελεύθερων αγορών και διεθνούς καπιταλισμού, ο συγγραφέας εξηγεί πως αποκλειστικός υπεύθυνος της ελληνικής χρεωκοπίας είναι ο παρεμβατικός Αριστερός και Δεξιός κρατισμός. Αυτός οδήγησε τη χώρα στα σημερινά αδιέξοδα κι αυτός, φροντίζοντας για τη σωτηρία του δημόσιου τομέα και μόνο, εξαθλιώνει τους Έλληνες μέσω της εξόντωσης του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας.

Προκειμένου να μην πειραχθούν οι συντεχνίες του δημόσιου τομέα φορτώνεται με φόρους η ελληνική κοινωνία και διαλύεται η αγορά. Πλούτος δεν παράγεται πλέον και δεν υπάρχει η παραμικρή προοπτική για το μέλλον. Μόνο νεοφιλελεύθερες λύσεις, που στηρίζουν την αγορά κι όχι τις επιχειρήσεις, θα μας οδηγήσουν μακριά από τα σημερινά σκοτεινά αδιέξοδα:

• Η δραστική μείωση των φόρων.

• Η κατάργηση των δημόσιων παρεμβάσεων στην αγορά και των χιλιάδων κανονισμών που πνίγουν τη λειτουργία της.

• Ο μαζικός περιορισμός και η κατάργηση δημόσιων οργανισμών και φορέων που έχουν ξεφυτρώσει παντού σαν μανιτάρια και πνίγουν την ελεύθερη επιχειρηματική δράση, κατασπαταλώντας πόρους που με κόπο κερδίζουν οι πολίτες.

• Η επιβολή αυστηρών και δίχως εξαιρέσεις κανόνων απόλυτου και υγιούς ανταγωνισμού.

• Οι εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις που δραματικά θα περιορίσουν την επιχειρηματική δράση του κράτους, θα μειώσουν τις δημόσιες δαπάνες και θα αυξήσουν τα έσοδά του.

• Η συνακόλουθη εξαφάνιση μεγάλου μέρους της κρατικής γραφειοκρατίας που υπονομεύει την ανάπτυξη αλλά και τις προσπάθειες των νέων.

• Η εξασφάλιση κοινωνικής φροντίδας για εκείνους που την έχουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ανάγκη, εφ’ όσον δεν θα ξοδεύονται πλέον χρήματα άσκοπα.

Αξίζει οι Έλληνες να καταλάβουν τι πραγματικά είναι ο Νεοφιλελευθερισμός, που τόσο πολύ έχει δαιμονοποιηθεί με στόχο να καλυφθούν οι βλέψεις όσων απομυζούν τον δημόσιο τομέα της οικονομίας.

 
-- Επιστροφή στον κατάλογο των βιβλίων --