ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ

Η ΕΠΙΝΟΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΡΩΣΙΑΣ
Η διαδρομή από την ελευθερία του Γκορμπατσόφ έως τον Πόλεμο του Πούτιν
ISBN 9789604587360

Έτος έκδοσης 2017
Σελίδες: 384
Τιμή:  17.00 €  
eBOOK: 10.99 €  

Μόνιμη διεύθυνση αυτής της σελίδας:
https://www.epikentro.gr/index.php?isbn=9789604587360

Κωδικός στο σύστημα ΕΥΔΟΞΟΣ: 68389338

ΟΣΤΡΟΦΣΚΙ ΑΡΚΑΝΤΙ

Περιεχόμενα
Πρόλογος του Δημήτρη Τριανταφυλλίδη

Έγραψαν για το βιβλίο:
Εφημερίδα "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", 18-06-2017 Δείτε την πρωτότυπη δημοσίευση
Εφημερίδα "Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", 16-07-2017 Δείτε την πρωτότυπη δημοσίευση

«Ουσιαστικό, επίκαιρο και πάντα συναρπαστικό, το βιβλίο του Αρκάντι Οστρόφσκι εξηγεί τη σημερινή επανεφεύρεση της Ρωσίας, από την πτώση της ΕΣΣΔ μέχρι την άνοδο του Πούτιν, εξιστορώντας τα γεγονότα που αφορούν την εξουσία, το χρήμα και τα μέσα ενημέρωσης».

Simon Sebag Montefiore

Πώς μια χώρα που απελευθερώθηκε από εβδομήντα χρόνια σοβιετικής κυριαρχίας κατέληξε να είναι μία από τις μεγαλύτερες απειλές για τη Δύση και, πάνω από όλα, για το δικό της μέλλον; Γιατί οι άνθρωποι που απέρριψαν την κομμουνιστική ιδεολογία έφτασαν να δέχονται την κρατική προπαγάνδα; Σε αυτό το τολμηρό και σημαντικό βιβλίο, ο Αρκάντι Οστρόφσκι παίρνει τον αναγνώστη σε ένα συναρπαστικό ταξίδι μέσα από την ταραχώδη μετα-σοβιετική μεταμόρφωση της Ρωσίας και φωτίζει τα βασικά σημεία καμπής που συχνά εκπλήσσουν τον κόσμο.

Ως ξένος ανταποκριτής στην ίδια του τη χώρα, ο Οστρόφσκι υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας της σύγχρονης ιστορίας της Ρωσίας, και μέσα από πρωτότυπη έρευνα και συνεντεύξεις αποκαλύπτει τις ιδεολογικές συγκρούσεις, τους συμβιβασμούς και τους πειρασμούς που άφησαν τη Ρωσία στην κόψη του ξυραφιού.

«Μια ζωντανή αφήγηση της εξέλιξης της σύγχρονης Ρωσίας… Ο Οστρόφσκι δείχνει πώς τα φιλελεύθερα όνειρα της εποχής του Γκορμπατσόφ άνοιξαν τον δρόμο στον αυταρχικό εθνικισμό της περιόδου Πούτιν».

Gideon Rachman, ‘Books of the Year’, Financial Times

«Μια λεπτομερής, συναρπαστική ιστορία των εκδοτών εφημερίδων, των ιδεολόγων, των γκουρού της τηλεόρασης και των συμβούλων επικοινωνίας οι οποίοι “εφηύραν τη μετα-σοβιετική Ρωσία”».

Peter Pomerantsev

«Συγκινητικό και εξαιρετικά λεπτομερές».

Rachel Polonsky, ‘Books of the Year’, TLS

 
-- Επιστροφή στον κατάλογο των βιβλίων --