ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ

ΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ ΠΑΛΙ ΑΥΡΙΟ, ΜΟΥ ΛΕΤΕ;
θα σας πω εγώ...
ISBN 9789604587438

Έτος έκδοσης 2017
Σελίδες: 272
Τιμή:  18.00 €  
eBOOK: 10.99 €  

Μόνιμη διεύθυνση αυτής της σελίδας:
https://www.epikentro.gr/index.php?isbn=9789604587438

ΣΟΥΛΑΔΑΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

Περιεχόμενα

Έγραψαν για το βιβλίο:
Εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", 06-05-2017 Δείτε την πρωτότυπη δημοσίευση
Εφημερίδα "Η ΒΡΑΔΥΝΗ", 06-05-2017
Εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ", 21-05-2017
Ιστοσελίδα the caller, 26-05-2017 Δείτε την πρωτότυπη δημοσίευση
Εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ", 21-05-2017
Εφημερίδα "ΠΑΤΡΙΣ", 22-06-2017
Ιστοσελίδα emprosnet, 21-07-2017 Δείτε την πρωτότυπη δημοσίευση
Εφημερίδα "ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ", 26-04-2019
Εφημερίδα "ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ", 21-06-2019
Ιστοσελίδα "Egomio Cyprus", 25-09-2019 Δείτε την πρωτότυπη δημοσίευση
Ειδησεογραφική σελίδα "dailypost.gr", 31-03-2020 Δείτε την πρωτότυπη δημοσίευση

«Όλα αυτά τα χρόνια που μαγειρεύω για το σπίτι μου, διαπίστωσα μετά από πολλές και όμορφες συζητήσεις ότι τα φαγητά της καθημερινότητάς μας είναι απλά, με απλά υλικά που τα βρίσκεις εύκολα και επίσης πολύ απλά στην παρασκευή τους – αυτό δε που έχω επίσης διαπιστώσει είναι ότι στα χιλιάδες που κυκλοφορούν για την μαγειρική, βλέπεις ένα “περισπούδαστο” τρόπο για να κάνεις ένα φαγητό, τόσο “περισπούδαστο” που καμιά ή κανείς στο σπίτι του δεν θα κάνει, αν ληφθεί υπόψη η πίεση του χρόνου και η οικονομική στενότητα που υπάρχει.» Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Το βιβλίο αυτό δεν ακολουθεί τους τυπικούς κανόνες ενός οδηγού μαγειρικής. Εδώ οι αναμνήσεις, τα βιώματα, η οικογένεια, οι φίλοι, τρυφερές στιγμές και συγκεντρώσεις γύρω από το τραπέζι συνδέονται με γεύσεις, αρώματα και την χαρά να προσφέρεις το καλύτερο στους ανθρώπους που αγαπάς.

Η Αλεξάνδρα Σουλαδάκη μας προσφέρει ένα συγκινητικό ταξίδι γευσιγνωσίας. Μέσα από τις προσωπικές αφηγήσεις, ο αναγνώστης βλέπει καταστάσεις και βιώματα κοινά στην ουσία τους για όλους, που σημαδεύουν τη ζωή του καθενός μέσα από την απλότητα των καθημερινών στιγμών που όλοι περνούν, συντροφιά με αγαπημένους ανθρώπους και γεύσεις. Η μαγειρική λοιπόν δεν είναι μια απλή διαδικασία αλλά ένας “ολόκληρος κόσμος” όπου οι αναμνήσεις και οι μυρωδιές συνδέονται άρρηκτα.

Η Κρητη, Αθηνα, Αρκαδία, Μακεδονια, οι γονείς, τα παιδιά, η οικογένεια, οι αναμνήσεις των παιδικών χρόνων, το κόψιμο του τσιγάρου, φίλοι και διακοπές και νόστιμες γεύσεις σε συνταγές πάνω από 100 φαγητών και γλυκών, με προτάσεις μενού ανά εποχή – το βιβλίο αυτό σίγουρα θα δώσει όμορφες ιδέες σε όσους δεν θέλουν ένα απλό οδηγό μαγειρικής, αλλά κάτι «περισσότερο»…

Η Αλεξάνδρα Σουλαδάκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι μηχανικός έργων Πολιτικού Μηχανικού Αρχιτέκτονα της Σχολής Δοξιάδη. Στον ελεύθερο χρόνο της διαβάζει, γράφει και ζωγραφίζει. Είναι παντρεμένη με τον Γιάννη Σουλαδάκη και έχει δυο κόρες, την Βασιλική και την Μαρία.


ΣΟΥΛΑΔΑΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
Η Αλεξάνδρα Σουλαδάκη γεννήθηκε στην Αθήνα με καταγωγή από την Βάχλια Γορτυνίας του νομού Αρκαδίας. Το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής της το πέρασε και συνεχίζει να το περνά στην Κρήτη. Είναι μηχανικός έργων Πολιτικού Μηχανικού Αρχιτέκτονα της Σχολής Δοξιάδη, πολιτικοποιημένη και γενικά ανήσυχη, της αρέσει να γράφει, να διαβάζει, να ζωγραφίζει, να μαγειρεύει κι όλα αυτά μεταξύ Αθηνών, Αρκαδίας και Κρήτης... Τη βρίσκουμε στο Donna.gr, στο CNA.gr του Αγίου Νικολάου, στον Αθήνα9,84 σε ένθετο της εκπομπής «Άλλα Νέα» και στο σάιτ www.athina984.gr, επίσης κάθε Παρασκευή στην εφημερίδα Φιλελεύθερος με μια διαφορετική προσέγγιση κειμένου και συνταγής. Παντρεμένη με τον Γιάννη Σουλαδάκη, έχει δυο κόρες, την Βασιλική, την Μαρία και τρεις εγγονές την Αλεξάνδρα, την Ανθή και την Μαριάννα.
 
-- Επιστροφή στον κατάλογο των βιβλίων --