ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ - ΠΟΙΗΣΗ

14 ΗΜΕΡΕΣ
ISBN 9789604587209

Έτος έκδοσης 2017
Σελίδες: 256
Τιμή:  11.00 €  
eBOOK: 5.99 €  

Μόνιμη διεύθυνση αυτής της σελίδας:
https://www.epikentro.gr/index.php?isbn=9789604587209

ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΤΑΣΟΣ


Έγραψαν για το βιβλίο:
Εφημερίδα "ΗΜΕΡΗΣΙΑ", 11.02.2017
Εφημερίδα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", 03.03.2017
Ιστοσελίδα Bookia, 19-02-2017 Δείτε την πρωτότυπη δημοσίευση
Περιοδικό "The books' Journal", Νοέμβριος 2017

“Όσο περνούν τα χρόνια, δεν χρειάζεται παρά μια παλιά φωτογραφία, ένα τραγούδι τραγουδισμένο πολλές φορές, μια μυρωδιά αρώματος πολύ ακαταμάχητου, μια γεύση ενός αγαπημένου φαγητού, μια δροσιά ποτού δροσερού, μια κίνηση ενός άγνωστου, μιας άγνωστης, ένα νεύμα κάποιου περαστικού σε έναν φίλο του, ένα τραπεζάκι-έξω, ένας παλιός γνωστός, ένα δώρο από αυτά της ευτελούς αξίας αλλά σπάνιας συναισθηματικής, όσο περνούν τα χρόνια, δεν χρειάζεται παρά κάτι από τα παραπάνω για να πυροδοτήσει ένα χαμόγελο, μια τρυφερή ανάμνηση, έναν κρατημένο αξιοπρεπώς λυγμό, μια νοσταλγική κατάδυση, μια διάθεση να πάρει πίσω κανείς αυτά που έχασε.

Όσο περνούν τα χρόνια, δεν χρειάζεται παρά ένα παλιό σημείωμα ξεχασμένο στο συρτάρι του γραφείου, ένα γλειφιτζούρι χαμένο σε μια τσάντα που το αναζητούν εναγωνίως πανέμορφα χέρια, μια τσακισμένη σελίδα σε ένα βιβλίο με ποιήματα, ένα εισιτήριο από ταξίδι στο εξωτερικό, μια κάρτα πολλαπλών διαδρομών ευρωπαϊκής μεγαλούπολης, μια απόδειξη από χρήματα που μεταφέρθηκαν για καλό σκοπό, μια φωτογραφία φωτεινή, δεν χρειάζεται παρά κάτι από τα παραπάνω, για να θυμηθεί κανείς όλα τα ρίσκα που πήρε και τον έκαναν πλουσιότερο σε εμπειρίες και σοφότερο.

Όσο περνούν τα χρόνια, η γεύση γίνεται καλύτερη, η αίσθηση της πραγματικότητας πιο πραγματική, η αντίληψη της ωραιότητας της ζωής πιο στερεή, τα χαμόγελα πιο όμορφα, οι σχέσεις πιο αληθινές, οι φίλοι σπανιότεροι μα καλύτεροι.

Όσο περνούν τα χρόνια συνειδητοποιείς όλο και περισσότερο πόσο σπάνιο και εντυπωσιακό είναι το να ζει κανείς μια ζωή που του ανήκει”

Ένα μυθιστόρημα για τις επιλογές των ανθρώπων και το τίμημα που αυτές έχουν, για τα παιδικά τους χρόνια και τις ενήλικες αναγωγές τους, για τα λάθη και τη συγχώρεση.

Σημείωμα του συγγραφέα

Αυτό το βιβλίο απλά έτυχε και γράφτηκε. Η ιστορία, ή καλύτερα οι ιστορίες που περιέχει, ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα. Είναι ένα παραμύθι για μεγάλα παιδιά που, όπως και τα παραμύθια για μικρά παιδιά, αφηγείται φανταστικές περιπέτειες. Όλα τα πρόσωπα που εμφανίζονται σε αυτό δεν είναι υπαρκτά, ή έτσι θέλει να πιστεύει ο συγγραφέας, ο οποίος απλώς επέτρεψε στο υποσυνείδητό του να τον καθοδηγήσει.

Ο Τάσος Παπαναστασίου γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι δάσκαλος σε δημοτικό σχολείο. Αυτό του αρέσει να κάνει και αυτό κάνει.

 
-- Επιστροφή στον κατάλογο των βιβλίων --