ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ
ISBN 9789604586981

Έτος έκδοσης 2016
Σελίδες: 640
Τιμή:  34.00 €  

Μόνιμη διεύθυνση αυτής της σελίδας:
https://www.epikentro.gr/index.php?isbn=9789604586981

Κωδικός στο σύστημα ΕΥΔΟΞΟΣ: 59375235

BOUM AOMAR
GOLDSCHMIDT ARTHUR JR.
Επιμέλεια: Δημήτρης Σταματόπουλος

Περιεχόμενα
Πρόλογος στην 11η έκδοση
Εισαγωγή

Έγραψαν για το βιβλίο:
Ιστοσελίδα akamas.wordpress, 28-12-2016 Δείτε την πρωτότυπη δημοσίευση
Εφημερίδα "ΗΜΕΡΗΣΙΑ", 14-01-2017 Δείτε την πρωτότυπη δημοσίευση
Εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ", 29-01-2017
Ιστοσελίδα aixmi,gr 03.02.2017 Δείτε την πρωτότυπη δημοσίευση

Αυτό είναι ένα έργο που δίνει ζωή στην ιστορία που παρουσιάζει. Και οι δυο συγγραφείς ενδιαφέρονται βαθιά για την περιοχή.... και δεν φοβούνται να περιγράψουν αυτή την πολυπλοκότητα με ένα ύφος άμεσα αποδεκτό και προσεκτικά προκλητικό.

Joel Gordon, Πανεπιστήμιο του Arkansas

H Ιστορία της Μέσης Ανατολής αποτελεί ένα μάθημα από μόνη της. Είναι ο καλύτερος και ευκολότερος τρόπος να κατανοήσεις την μεσανατολική ιστορία ως σύνολο.

T. Hunt Tooley, Austin College

H Ιστορία της Μέσης Ανατολής είναι μια προσεκτική και ακαδημαϊκή απόπειρα να εμβαθύνει στην ιστορία και τις πολιτισμικές έρευνες... Ένα ζωντανό ανάγνωσμα. The Midwest Book Review

Μια εισαγωγή στην ιστορία αυτής της ταραγμένης περιοχής από τις απαρχές του Ισλάμ μέχρι σήμερα, αυτό το ευρέως αποδεκτό έργο του Arthur Goldschmidt Jr. διακρίνεται από το καθαρό ύφος, την ευρεία στόχευση, και την ισορροπημένη διαπραγμάτευση των θεμάτων. Καλύπτει ένα τεράστιο φάσμα θεμάτων, περιλαμβανομένης της εξέλιξης των ισλαμικών θεσμών και της κουλτούρας, την επιρροή της Δύσης, τις εκσυγχρονιστικές απόπειρες των κυβερνήσεων της Μέσης Ανατολής, τον αγώνα πολλών λαών για πολιτική ανεξαρτησία, την Αραβοϊσραηλινή σύγκρουση, την επανάκαμψη των ισλαμικών αξιών και της ισλαμικής εξουσίας, Τα ζητήματα που σχετίζονται με το Παλαιστινιακό πρόβλημα, και την μετά την11η Σεπτεμβρίου Μέση Ανατολή. Η ενδέκατη έκδοση είναι εξ’ ολοκλήρου αναθεωρημένη για να συμπεριλάβει πρόσφατα γεγονότα στην περιοχή περιλαμβανομένων των εκτεταμένων και πρόσφατων συζητήσεων για τον "«Πόλεμο ενάντια στην Τρομοκρατία»", τις Αραβικές εξεγέρσεις, όπως και την άνοδο του Ισλαμικού Κράτους (ISIL). Το βιβλίο επίσης περιλαμβάνει ένα νέο κεφάλαιο σχετικά με τα περιβαλλοντολογικά προβλήματα, που επηρεάζουν προοδευτικά τη δυναμική και την πολιτική πραγματικότητα της περιοχής.

Ο Arthur Goldschmidt Jr. είναι ομότιμος καθηγητής της Ιστορίας της Μέσης Ανατολής στο Penn State University. Είναι επίσης συγγραφέας του βιβλίου Modern Egypt: The Formation of a Nation-State και βραβεύτηκε το 2000 από τη MESA (Εταιρεία Σπουδών Μέσης Ανατολής) με το Βραβείο Καλύτερης Διδασκαλίας. Ο Aomar Boum είναι επίκουρος καθηγητής ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας (Los Angeles) και διδάσκων στο Διεθνές Πανεπιστήμιο του Ραμπάτ (Μαρόκο). Είναι επίσης συγγραφέας του βιβλίου Memories of Absence: How Muslims Remember Jews in MaroccoMorocco.

 
-- Επιστροφή στον κατάλογο των βιβλίων --